Vesti iz trgovine

HenkelHenkel otvara novu proizvodnu liniju u Kruševcu i predstavlja novi proizvod „Bref Duo Stick“.

Kompanija Henkel otvara novu proizvodnu liniju u skladu sa najnovijim tehnologijama u svojoj fabrici u Kruševcu i predstavlja novi proizvod na tržištu „Bref Duo Stick“. Investicija vredna više od 4,6 miliona evra, doprineće povećanju proizvodnje i izvoznih kapaciteta kompanije Henkel Srbija. Nov proizvod „Bref Duo Stick“ proizvodiće se samo u Srbiji i izvoziće se na tržišta Evropske unije i ostala regionalna tržišta.

Svečanom otvaranju nove zgrade i predstavljanju novog proizvoda „Bref Duo Stick“ prisustvovali su gradonačelnik Kruševca Bratislav Gašić i članovi top menadžmenta kompanije Henkel, prof. dr Tomas Miler Kiršbaum (Thomas Müller-Kirschbaum), stariji korporativni potpredsednik, direktor istraživanja i razvoja, upravljanja procesima i lanca snabdevanja sektora Detergenti i kućna hemija, g. Ginter Tumzer (Günter Thumser), predsednik Henkela za centralnu i istočnu Evropu, g. Volfgang Veber (Wolfgang Weber), direktor upravljanja proizvodnjom za region centralne i istočne Evrope sektora Detergenti i kućna hemija, g. Kristof Til (Christoph Till), predsednik Henkel Srbija i g. Ferenc Erdei(Ferenc Erdei), direktor Henkelove fabrike u Kruševcu.

Gospodin Bratislav Gašić, gradonačelnik Kruševca izrazio je zadovoljstvo zbog Henkelovih kontinuiranih investicija u fabriku u Kruševcu istakavši značaj ovog projekta, ne samo za Kruševac i okruženje, već i za ekonomski razvoj Srbije.

Prof. dr Tomas Miler Kiršbaum, stariji korporativni potpredsednik upravljanja proizvodnjom iz Dizeldorfa, istakao je značaj investicije vredne 4,6 miliona evra, podsetivši da Henkelova fabrika u Kruševcu sada ima globalni značaj jer će snabdevati tržišta širom Evrope novim proizvodom „Bref Duo Stick“.

Predsednik Henkela za centralnu i istočnu Evropu gospodin Ginter Tumzer rekao je: „Drago mi je što se pokazalo da je poslovna odluka koju smo doneli pre više od deset godina, da ulažemo u Srbiju, bila ispravna. Uveren sam da će fabrika u budućnosti nastaviti da uspešno razvija sve svoje kapacitete.“

Gospodin Volfgang Veber, direktor upravljanja proizvodnjom za region centralne i istočne Evrope sektora Detergenti i kućna hemija, rekao je: „Henkelova fabrika u Kruševcu smatra se jednom od naših najboljih fabrika u svetu. Danas ovde imamo tim menadžera koji je spreman za budući rast izvoza Henkelovih proizvoda iz Kruševca.

Veliko nam je zadovoljstvo što smo se okupili ovde povodom tako važnog događaja. Tokom više od deset godina od kako smo privatizovali Merimu 2002. godine, Henkel je investirao više od 130 miliona evra u Srbiji i uspešno posluje na tri lokacije u Beogradu, Kruševcu i Inđiji. Danas snabdevamo više od 55 miliona potrošača u regionu i izvozimo brendove iz naših fabrika na 15 regionalnih i tržišta Evropske unije, rekao je gospodin Kristof Til, predsednik kompanije Henkel Srbija.

Henkel, sa vodećim brendovima i tehnologijama, posluje širom sveta u tri oblasti: Detergenti i kućna hemija, Beauty care i Adhezivi Tehnologije. Kompanija Henkel osnovana je 1876. godine, a danas je lider na potrošačkom i industrijskom tržištu, sa poznatim brendovima kao što su Persil, Schwarzkopf i Loctite. Henkel zapošljava oko 47.000 ljudi, a u fiskalnoj 2012. godini ostvario je prodaju od 16,510 milijardi evra i operativni profit od 2,335 milijardi evra. Henkelove prioritetne akcije su izlistane u nemačkom indeksu DAX.