Henkel preuzima poljske brendove u kategoriji Detergenata i kućne hemije

Henkel brendovi

Henkel preuzima poljske brendove u kategoriji Detergenata i kućne hemije od kompanije PZ Cussons.

Kompanija Henkel je potpisala ugovor sa britanskim proizvođačem robe široke potrošnje, PZ Cussons Plc (PZ Kasons), o preuzimanju njihovih brendova iz sektora Detergenata i kućne hemije iz Poljske. Ta transakcija odnosi se na detergente i omekšivače za rublje marke "E" i drugih manjih brendova, dok pomenuta kompanija uglavnom posluje u Poljskoj, ali uključuje i aktivnosti u Rusiji i drugim državama centralne i istočne Evrope.

Akvizicija je u skladu sa Henkelovom globalnom strategijom za dalji razvoj tri sektora poslovanja i osnažuje glavni region rasta u kategoriji Detergenata i kućne hemije. "Ovo preuzimanje se savršeno uklapa u naše postojeće poslovanje u regionu centralne i istočne Evrope i dodatno će ojačati našu poziciju u Poljskoj i Rusiji, koje predstavljaju atraktivna tržišta za Henkel i nalaze se u našim regijama rasta", izjavio je Bruno Pjaćenca (Bruno Piacenza), izvršni potpredsednik zadužen za Henkelov sektor Detergenata i kućne hemije.

"Sa ovom akvizicijom, potpomažemo rast poslovanja sektora Detergenata i kućne hemije u regionu centralne i istočne Evrope", dodao je Ginter Tumser (Günter Thumser), predsednik kompanije Henkel za centralnu i istočnu Evropu.
U fiskalnoj 2012. godini, brendovi u sektoru Detergenata i kućne hemije koji će biti preuzeti zabeležili su prihod od prodaje od oko 60 miliona evra, dok je kupoprodajni ugovor potpisan 20. februara 2013. godine. Akvizicija očekuje odobrenje i planirano je da se finalizira u trećem kvartalu 2013. godine.