Vesti iz trgovine

NestleNekadašnji glavni menadžer kompanije Nestle u Srbiji i izvršni direktor divizije Nestle sladoleda u regionu, Ansgar Borneman, imenovan je za novog regionalnog direktora kompanije Nestle Adrijatik. 

Njegovo sedište se premešta u Beograd. 

Borneman je izjavio da je posvećenost kontinuiranom rastu u regionu bila jedan od najvažnijih pokretača poslovanja u prethodnom period i da je istovremeno definisala budući pravac poslovanja.

Takodje je dodao i da je finalizacija akvizicije Centroproizvoda, investicije i modernizacija proizvodnog pogona u Surčinu prošle godine, jasni pokazatelj poslovne strategije kompanije Nestle. U 2013. godini se planira proširenje sadašnje proizvodne linije na proizvode koji se trenutno uvoze, a takođe  je razvijena strategija izvoza proizvoda iz Surčina u Evropsku uniju.

Borneman je bio na poziciji glavnog menadžera kompanije Nestle u Srbiji od februara 2012. godine. Priključio se kompaniji Nestle u martu 2003. godine, na poziciji direktora marketinga za Nestle sladolede u Nemačkoj. Četiri godine kasnije, postao je izvršni menadžer divizije sladoleda obavljajući tu funkciju do dolaska u Srbiju.