Vesti iz trgovine

ZrenjaninU Zrenjaninu je 14. aprila potpisan ugovor austrijske kompanije "Supernova" iz Graca i grada Zrenjanina o izgradnji tržnog centra. Ugovor o investiranju potpisali su predsednik opštine Zrenjanin Goran Knežević, direktor kompanije "Supernova" Paul Merco i direktor Direkcije za izgradnju grada Milorad Ponoćko. Tom prilikom novinarima je saopšteno da će gradnja tržnog centra na izlazu iz Zrenjaninu uz magistralni put prema Novom Sadu početi naredne godine i da će investitor uložiti oko pet miliona evra.

Kompanija "Supernova" nastala je fuzijom kompanija "m2" iz Graca (Austrija) i MTK- Immobilien iz Beča i bavi se razvojem, projektovanjem, gradnjom i menadžmentom tržnih centara i parkova. Ukupan portfolio kompanije premašio je milijardu evra, a godišnji nivo investicija je između 100 – 150 miliona evra.
Duže od 15 godina posluje u zemljama centralne evrope: Austrija, Češka, Slovačka, Slovenija, Hrvatska, gde je izgradila čitav niz tržnih centara i trgovačkih kompleksa. Sa preko 30 izgrađenih centara i 20-tak u fazi planiranja, kompanija "Supernova" je jedna od vodećih firmi u ovom poslu u regionu.

Investicija u Zrenjaninu jedna je od prvih u Srbiji i predstavlja početak investiranja ove kompanije u jugoistočnoj Evropi. Poslovanje u Srbiji započela je prošle godine, a u planovima do 2015. godine ima realizaciju 15- 20 projekata.

Izvor