Vesti iz trgovine

Metro Zemun PoljeMetro AG, najveći nemački trgovinski lanac, priprema prodaju Kaufhof robnih kuća. Predsednik upravnog odbora Eckhard Cordes je izjavio da su Galeria Kaufhof robne kuće uspešno poslovale, ali se ne uklapaju u strategiju Metro AG koncerna. Prema trenutnim medijskim spekulacijam, italijanski biznismen Maurizio Borletti je zainteresovan za kupovinu lanca Galeria Kaufhof robnih kuća.

Sa druge strane, Cordes namerava njihovoj filijali Real-u dati dve godine da postane profitabilan i nadovezuje da Metro traži rešenje za oko 40 neprofitabilnih Realovih branši. Metro želi nastaviti sa razvojom maloprodajnih lanaca tehničkom robom Media Marktom i Saturnom, pogotovo na stranim tržištima kao što su Rusija i Turska.

Danas METRO Cash & Carry u Srbiji posluje sa ukupno pet objekata. Dva su u Beogradu (Zemun i Krnjača), a u Kragujevcu, Novom Sadu i Nišu nalazi se po jedan objekat. METRO Cash & Carry je do ovog trenutka u Srbiji uložio investicije vredne 82.000.000 evra, i otvorio radna mesta za 1.300 zaposlenih.