Vesti iz trgovine

Turbo limačDistributer dečijih igračaka, brendirane odeće i sportske opreme, zagrebačka Magma, otvorila je i u Zenici svoje prodavnice. Magma je vlasnik lanaca maloprodajnih trgovina Turbo limač, Turbo sport, Urban Republik i Magma moda, u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini (BIH), Srbiji i Sloveniji, dodaje se u saopštenju te kompanije. U BIH posluje od 2005. godine i beleži konstantan rast prihoda koji je lane u toj zemlji dostigao 36,8 miliona kuna (5,04 miliona evra).

Hrvatska kompanija je distributer i mnogih poznatih proizvođača hrane i opreme za bebe. U Magminim radnjama mogu se naći proizvodi robnih marki: Kellogg's, Haribo, Nestle, Bahlsen, Hasbro, Tomy, Crayola, Nikko, Maxi Cosi, Bebe Confort, Graco, Esprit, Mexx, Miš Selfridge, Topshop, Prince, Scott, Giant, Salomon.
Zagrebačka Magma preuzela je, radi ekspanzije na Balkanu, početkom decembra prošle godine beogradski MPC holding Kozmolina. Kozmolina je prethodno deset godina bila ekskluzivni zastupnik vodećih svetskih proizvođača igračaka u Srbiji i ima prodavnice u Beogradu i Novom Sadu.

 

Izvor