Vesti iz trgovine

Plaza centarIzraelska „Plaza" počeće u julu izgradnju tržnog centra u Kragujevcu, površine 80.000 kvadratnih metara, koji bi trebalo da bude završen do kraja naredne godine, saopštili su juče predstavnici te kompanije. Vrednost investicije iznosi 60 miliona evra i „Plaza centar" u Kragujevcu imaće dva sprata iznad zemlje i isto toliko ispod, a posao će dobiti oko 2.000 Kragujevčana, rečeno je na konferenciji za novinare.

Kako je ocenjeno, reč je o prvom objektu „Plaze" u Srbiji, koji će biti najsavremeniji među 30, koliko ih ta kompanija ima u svetu, jer će se koristiti savremena arhitektonska dostignuća, tako da će, između ostalog, imati krov od savitljivog aluminijuma koji će u toku dana više puta menjati boju.

Direktor „Plaze" za Srbiju Sagiv Mager rekao je da će tržni centar, pored trgovinskih objekata, imati i nekoliko bioskopa, zabavni park, restoran i druge objekte uslužne delatnosti, kao i 1.200 parking mesta. Izraelska kompanija kupila je u novembru prošle godine plac površine 2,4 hektara na licitaciji po ceni od 19.000 evra za ar, u najstarijem kragujevačkom naselju Stara radnička kolonija. Prema rečima Žarka Palovića, direktora „PMP grupe", lokalnog partnera „Plaze" za Srbiju, u izgradnji objekta u Kragujevcu učestvovaće i lokalne građevinske firme.

Izvor: Tanjug