Merkur International D.o.o. logo

Merkur International D.o.o.

Merkur International D.o.o. slika

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Ulica: Partizanske avijacije 4
Poštanski broj: 11070
Grad: Novi Beograd
Država: Srbija
Telefon: 0112057200
Fax: 0112057201

Merkur je u Srbiji prisutan više od 5 godina i tokom tog vremena je postao jedan od vodećih distributera proizvoda crne metalurgije. U okviru asortimana crne metalurgije koje Merkur može da ponudi nalaze se toplovaljani i hladnovaljani limovi i trakei pocinkovani limovi, debeli i čelici za poboljšanje i cementiranje, EURO nosači i profili kao i žice i elektrode za varenje.

Krajnjim kupcima Merkur se u Srbiji prvi put predstavio u novembru 2005. godine, kada je na Novom Beogradu otvoren jedan od najvećih i najsavremenijih trgovačkih centara.
Na ukupno 10.000 kvadrata prodajnog prostora, sa 1.000 kvadrata skladišnog prostora i preko 400 parking mesta, od čega 100 garažnih, kupci na jednom mestu mogu da pronađu sve što im je potrebno za kuću, baštu, slobodno vreme i radionicu. U Srbiju Merkur prenosi već provereni koncept prijatne kupovine koju odlikuje pregledno predstavljanje artikala spojenih u ponudu MERKURDOM i MERKURPROFI.
Na jednom mestu Vam je ponuđeno više od 30.000 različitih proizvoda.

Otvaranjem novog centra u Beogradu zaposlilo se 70 ljudi koji kupcima nude ne samo proizvode nego i mnoge kvalitetne usluge, kao što su "Stručno savetovanje", "Mešanje boja", "Projektovanje kupatila", "Dostava robe do Vašeg doma", kojima će se zadovoljiti beogradski kupci.
U septembru 2007. godine otvoren je drugi po redu Merkurov centar, u Novom Sadu, sa sličnom strukturom. Ovom prilikom je zaposleno 75 ljudi.

15. oktobra 2009. godine , Merkur u Beogradu je otvorio svoj najveći trgovački centar na Karaburmi. Sa ukupno više od 29.000 kvadratnih metara svih pokrivenih površina u tri etaže, to je već drugi Merkurov centar u Beogradu i ujedno najveća investicija preduzeća Merkur Group u 2009. godini.
Iskustva iz prvog Merkurovog centra su nam pokazala da je Beogradu potreban još jedan trgovački centar. Na zemljištu površine 2,8 ha u beogradskom naselju Karaburma upravo zato smo izgradili do sada najveći Merkurov centar, koji je istovremeno treći u Srbiji (drugi se nalazi u Novom Sadu). Vrednost investicije u novi trgovački centar i pripadajuće zemljište iznosi 25 miliona evra. Površina samo unutrašnjih prodajnih površina u centru  je 11.200 kvadratnih metara, a zajedno sa velikom garažom, skladištima i pomoćnim prostorima ukupno je pokrivenih površina u centru 29.456 kvadratnih metara. U centru je zaposlen 101 saradnik. Na konkurs za radna mesta prijavilo se više od 3.000 kandidata. To je bilo izvan svih naših očekivanja  i ujedno je pokazan veliki interes za rad u Merkuru. U nameri da spojimo iskustva dosadašnjih saradnika sa elanom novozaposlenih, nove saradnike smo podelili u oba trgovačka centra u Beogradu. 35 saradnika sa već stečenim iskustvom u Merkuru smo iz postojećeg trgovačkog centra preselili u novi centar.

Novi centar na Karaburmi predstavlja kupcima „potpun„ koncept prijatne kupovine, čija glavna odlika je pažljivo određen put kupovine, oblikovan u moderan, lepo uređen prodajni prostor sa preglednom ponudom 50.000 različitih kvalitetnih proizvoda od renomiranih proizvođača. Centar je podeljen na dva dela: MERKURDOM nudi proizvode za opremanje životnog prostora, za prijatnije provođenje slobodnog vremena i uređenje vrta, i MERKURPROFI koji je u Sloveniji poznat kao MERKURMOJSTER, nudi kupcima proizvode za kućnu radionicu, preduzetnike i zanatlije. Merkur sa tom investicijom po prvi u Srbiji ima veliki spoljni građevinski i veliki spoljni vrtni centar. Centar ima 431 mesta za parkiranje u garaži i na spoljnom  parkingu.

U narednih 5-6 godina Grupa Merkur planira otvaranje trgovačkih centara u Novom Sadu, Beogradu, Kragujevcu, Nišu i drugim većim gradovima u Srbiji.
Pripada kategoriji: Tržni centri