× Saopštenja za medije trgovinskih i drugih kompanija u Srbiji

I dalje igraj kao devojka i ohrabri ostale...

Više
7 godina 7 časova pre #957 od Zarko
I dalje igraj kao devojka i ohrabri dve trećine devojaka, koje osećaju da im nije mesto u sportu*, da nikada ne odustanu!

Koliko puta ste čuli komentare poput „devojke ne treba da se bave tim sportom“? Kako to utiče na devojke i njihovu želju da se bave sportom tokom puberteta?Odgovor na pitanje potržili smo u podacima najnovijeg istraživanja Always Confidence & Puberty Survey*koji pokazuju da će do kraja puberteta polovina ispitanih devojaka (51 posto) prestati da se bavi sportom.

Sa željom da razjasni ovo pitanje, brend Always i režiserka dokumentarnog filma koji je nominovan za Oskara, Nanet Berstajn, udružili su se kako bi saznali koji stav imaju devojke prema bavljenju sportom. U novom video spotu #Kao devojka, devojke govore o svom iskustvu bavljenja sportom, izazovima i koristima, o tome šta im je pomoglo da ostanu u sportu ili šta ih je navelo da ga napuste.U Srbiji je kampanju podržala tekvondistkinja Milica Mandić, koja se potrudila da pozitivno utiče na devojke da i dalje igraju kao devojke bez obzira na sve, vodeći se njenim primerom. Obzirom da je žena u muškom sportu, ova Olimpijska šampionka predstavlja pravi dokaz da sport može mnogo doprineti samopouzdanju i da možeš uspeti!

Mnoge studije su pokazale da kontinuirano bavljenje sportom u velikoj meri utiče na jačanje samopouzdanja kod devojaka, u svakom smislu, i omogućava razvoj dragocenih veština koje će im pomoći da budu samouverene čime god da se bave kasnije u životu. Zapravo, jedna novija američka studija sprovedena u 2015. sa ciljem prikupljanja podataka o potrošačima pokazala je da devojke starosti između 18 i 24 godina imaju dvostruko veće šanse da budu samouverene ako se redovno bave sportom u poređenju sa onim koje se ne bave sportom uopšte .

Always #Kaodevojka pokret su podstakli milioni devojka širom sveta koje utiču da izraz „kao devojka“ znači predivne stvari. I dalje igraj #Kaodevojka nakon ove kampanje i ohrabri druge da učine isto!


Najvažniji zaključci studije „Always Puberty & Confidence Wave IV“
• Do 17. godine ili do kraja puberteta, više od polovine devojaka (51%) napusti sport.
• 7 od 10 devojaka koje su prestale da se bave sportom tokom puberteta smatra da nisu pripadale svetu sporta.
• Samo 1/3 devojaka misli da društvo podstiče devojke da se bave sportom.
• Tri najznačajnije koristi bavljenja sportom koje su devojke navele su veće samopouzdanje (62%), timski rad (64%) i liderske veštine (54%)

Molimo vas Prijava da se pridružite konverzaciji.

U pogonu je Kunena Forum