× Saopštenja za medije trgovinskih i drugih kompanija u Srbiji

Održana prva Podravkina Lino konferencija za pedijatre

Više
7 godina 2 meseci pre #937 od Zarko
Kompanija Podravka je u saradnji sa farmaceutskom kompanijom Belupo, koja je deo Podravka Grupe, organizovala prvu Lino konferenciju namenjenu pedijatrima u Beogradu. Tema konferencije bila je dohrana odojčadi, izbor, raspored uvođenja namirnica i prvih nemlečnih obroka, kao i predstavljanje nove linije proizvoda iz kompanije Podravka, Lino kašica za odojčad.

Polazna tačka konferencije, oko koje su se saglasili svi prisutni pedijatri, njih nekoliko stotina, jeste da je majčino mleko najbolja hrana u prvih šest meseci života. Ono što je bio dalji fokus konferencije, jeste sa kojim namirnicama i kojim rasporedom bi trebalo krenuti u proces uvođenja čvrste hrane.


„Usvajanje zdravih navika u najranijem periodu odrastanja predstavlja osnov za buduće zdravlje dece. Nemlečna ishrana se uz dojenje, odnosno adaptirano mleko, uvodi tokom cele prve godine. Počinje između 4. i 6. meseca života, postepenim uvođenjem žitarica, voća, povrća, mesa i drugih hranljivih, gradivnih i zaštitnih namirnica. Hrana spremljena kod kuće obezbeđuje kvalitetne, ukusne obroke. Pored većeg angažovanja majke, potrebno je voditi računa o poreklu namirnica i o higijenskom režimu pripreme. Sa druge strane, industrijske kašice u teglicama od renomiranih proizvođača hrane su praktične, sigurne, kontrolisanog su porekla i kvaliteta, jednostavne su za upotrebu“, izjavila je Biljana Alimpić, pedijatar-dijetolog u Institut za majku i dete “dr Vukan Čupić” u Beogradu.

Posvećujući pažnju potrebama beba, u saradnji sa pedijatrima i nutricionistima, kompanija Podravka razvila je dve linije prvih nemlečnih obroka za odojčad, koje je predstavila na konferenciji: Lino kašice od žitarica i Lino voćne kašice.

Lino kašice od žitarica sa kombinacijama heljde, prosa i riže, zatim riže sa bananom i riže sa jabukom i šargarepom, se pripremaju sa vodom. S obzirom da sadrže vitamine koji pozitivno deluju na imunitet deteta, predstavljaju siguran, praktičan i kvalitetan izbor za prve nemlečne obroke beba.

Lino voćne kašice, 8 različitih proizvoda jabuka, jabuka banana, jabuka šljiva, jabuka kruška, kruška, breskva, marelica, jabuka keks, su hranljive i lako varljive, blagog i prijatnog ukusa sa visokim procentom voća kontrolisanog porekla i kvaliteta, bez dodatnih zaslađivača, šećera, glutena, konzervansa, boja i aroma. Velika prednost Lino voćnih kašica je i u tome što se nalaze u staklenim, sterilnim, čašicama i zgodne su za upotrebu, pa se bebi mogu dati u svakom trenutku.

Obe linije proizvoda napravljene su u skladu sa najsavremenijim tehnološkim postupkom i po ispitanim receptima koji osiguravaju nutritivnu vrednost i poseduju sertifikate koji to i potvrđuju.

O kompaniji Podravka

U prehrambenoj industriji Podravka se ubraja među vodeće kompanije u jugoistočnoj,srednjoj i istočnoj Evropi. Od drugih kompanija razlikujemo se po sposobnosti razumevanja potreba potrošača, našim markama proizvoda i visokom kvalitetu proizvoda i poslovnih procesa. Podravka ima fabrike i predstavništva u preko 20 zemalja na tri kontinenta, Evropi, Australiji i Americi. Njena snažna distribucijska mreža proteže se od Jadranskog do Baltičkog mora, čime se približila svojim kupcima na međunarodnom tržištu. Isto tako, uz proizvodnju i prodaju na području regije, Podravka ima strateške saveze na pojedinim tržištima te putem svoje razvijene distribucijske mreže distribuira proizvode svojih partnera.

Molimo vas Prijava da se pridružite konverzaciji.

U pogonu je Kunena Forum