× Saopštenja za medije trgovinskih i drugih kompanija u Srbiji

MALIŠANI NA IDEA RADIONICI „USVOJIMO ZDRAVE NAVIKE“

Više
6 godina 8 meseci pre #808 od Zarko
IDEA posebnu pažnju posvećuje zajednici u kojoj posluje i zato je, uz podršku Sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu i Predškolske ustanove Vračar, posetila vrtić “Mića i Aćim”, gde je kroz druženje, mališanima pokazala zašto je važno da se zdrave navike steknu još od malih nogu.

Kroz igru, deca su učila da u današnje vreme kada su svi u nedostatku vremena i često posežu za brzom hranom kao najlakšim rešenjem, postoji i drugi izbor. Pored dečje predstave, gost ove radionice bio je i Osman Ahmed, voditelj jedne od najpopularnijih emisija za decu, koji ih je na edukativan i kreativan način naučio veoma bitnom lekcijom, da je zdrav način ishrane baziran na svežem voću i povrću od velikog značaja za pravilno razvijanje organizma i njegovo funkcionisanje. Najmlađi su se sjajno zabavili i obećali su da će uvrstiti voće i povrće u novu omiljenu obavezu i tako sačuvati svoje zdravlje.


I u svoje objekte IDEA je uvela akciju „Odaberi zdravo, uberi sveže“, koja ima za cilj da pažljivo odabranom ponudom i pristupačnim cenama, svoje potrošače, koji vode računa o tome da sebe i svoju porodicu hrane zdravo, uvede u svet zdravije ishrane i zdravijih navika.

IDEA je ranije, u sklopu ove akcije, podržala i jednodnevni seminar „Roditelj za primer“, koji je održan u Dečjem kulturnom centru Majdan, sa ciljem da podigne svest kod roditelja o važnosti njihovog uticaja na rani razvoj deteta i na ponašanje koje oblikuju kod njih. Svako voće je idealna užina koju možemo da pojedemo između obroka i zato je važno da deca ovu naviku steknu od malih nogu.

Edukacija dece o važnosti zdrave ishrane od ključnog je značaja, a IDEA je želela da preuzme inicijativu i učestvuje direktno u tome, kako bi pomogla mališanima da na vreme usvoje zdrave navike i izgrade zdrav životni stil.

Molimo vas Prijava da se pridružite konverzaciji.

U pogonu je Kunena Forum