Saopštenja za medije trgovinskih i drugih kompanija u Srbiji

Srpski menadžeri na jubilarnom desetom Junskom okupljanju

Više
7 godina 10 meseci pre #768 od Zarko
U organizaciji Srpske asocijacije menadžera (SAM), večeras je u bašti Kluba poslanika u Beogradu organizovan tradicionalni Junski susret menadžera. Ovaj 10. po redu Junski susret okupio je preko 200 najuglednijih menadžera i privrednika, visokih zvanica iz državnih institucija, predstavnika diplomatskog kora, međunarodnih institucija i mnogobrojne medije.

Pored tradicionalnog okupljanja, ove godine, tema Junskog susreta bila je i desetogodišnjica postojanja Srpske asocijacije menadžera i početak obeležavanja ovog jubileja.Pored okupljanja članova i gostiju, domaćini su se osvrnuli i na početke rada ove Asocijacije, kao i na trenutne aktivnosti u okviru projekta „Šansa za novi početak“ namenjenom podsticanju preduzetništva u Srbiji.

„ Srpska asocijacija menadžera je veoma ponosna na ovaj jubilej koji je dokaz da smo na dobrom putu i da uspešno radimo ne samo na poslovnom povezivanju mendžmenta u Srbiji, već i na razvoju mladih kadrova, kao i na ulaganje u lokalnu zajednicu i očuvanje životne okoline. SAM danas okuplja preko 350 članova, uspešnih profesionalnih menadžera koji upravljaju kompanijama u Srbiji koje zapošljavaju preko 90.000 zaposlenih i ostvaruju promet od 12 milijardi evra godišnje. Na nedavno održanom Kongresu evropskih menadžera Srbija je dobila mesto potpredsednika u Evropskoj asocijaciji menadžera, što je veliki podstrek za naša dalja zalaganja u pravcu evropskih integracija.“ izjavio je Milan Petrović, predsednik SAMa.

Ispred članova koji su od samog početka podržavali Asocijaciju, obratila se Jasmina Knežević, vlasnik i direktor BelMedic bolnice koja je istakla da je izuzetno važno videti da je SAM izrastao u snažnu, aktivnu i uticajnu asocijaciju, koja okuplja uspešne menadžere i preduzetnike.

„Veliko je zadovoljstvo videti da se na jednom mestu okupi ovoliki broj ljudi pozitivne energije. Posebno smo ponosni na naše članove koji pored toga što rukovode uspešnim firmama, nalaze vremena i za razvoj mladih kadrova, za ulaganje u lokalnu zajednicu i promociju Srbije kao investicione destinacije koja ima kvalitetnu i visokokvalifikovanu radnu snagu, što treba da bude zadatak svakoga od nas ko živi i radi u Srbiji“ zaključila je Jelena Bulatović, izvršna direktorka SAMa.

Junskom susretu menadžera su pored najuglednijih menadžera i privrednika, prisustvovali i Kori Udovički, ministarka uprave i lokalne samouprave, Vesna Milenović, generalna sekretarka Crvenog krsta, Mišel Sen Lo, direktor kancelarije UNICEF-a u Srbiji.

Partneri ovog svečanog događaju bili su NLB Banka, United moment i BelMedic.

O SAM-u

Srpska asocijacija menadžera (SAM) je udruženje koje okuplja preko 350 profesionalnih menadžera, rukovodioca uspešnih firmi i timova od preko 90.000 zaposlenih koji godišnje realizuju posao vredan 12 milijardi evra.

SAM je kao poslovno udruženje posvećen promociji dobrih poslovnih praksi, napređenju poslovnog ambijenta, profesionalizaciji menadžerske struke kao i uspostavljanju partnerskog odnosa sa institucijama Republike Srbije kroz zajedničke aktivnosti koje imaju za cilj borbu protiv sive ekonomije, unapređenje regionalne saradnje kao i razvoj preduzetništva u Srbiji.

Predsednik SAMa je Milan Petrović, izvršni direktor SAMa je Jelena Bulatović

Molimo vas Prijava da se pridružite konverzaciji.