× Saopštenja za medije trgovinskih i drugih kompanija u Srbiji

RODA ZA TARAŠKE RODE

Više
6 godina 7 meseci pre #767 od Zarko
RODA ZA TARAŠKE RODE je kreirao Zarko
Roda je ponosni sponzor kulturno-turističke manifestacije „Dani taraških roda“ koja je održana u subotu, 11. juna u selu Taraš, u blizini Zrenjanina. Kulturni program, obeležavanje gnezda i prstenovanje mladunaca donelo je veliku radost u ovo malo, banatsko selo, prepoznato kao Evropsko selo roda, mesta gde se rode uvek vraćaju.
Kao domaći maloprodajni lanac, koji veliku pažnju posvećuje društveno odgovornom poslovanju, Roda je prepoznala značaj ove manifestacije čiji je pokrovitelj. Nastupi kulturno umetničkih društava, bendova, etno vašar, lutkarske predstave za decu, proglašenje najboljih pesama pod nazivom „Moj Taraš, moj celi svet“ i uručenje nagrada, samo su deo programa ove manifestacije. Ipak, najveće interesovanje izazvalo je prstenovanje mladunaca kako bi se znalo da su iz Srbije kada krenu na jug.

Svi prisutni na ovoj manifestaciji uživali su u kulturno umetničkom programu koji je svečano otpočeo obeležavanjem ulice i obeležavanjem gnezda belih roda rednim brojevima i tablama „Roda za taraške rode“. Ono što je zanimljivo jeste da je ispred svakog mesta na kome se nalazi gnezdo belih roda, na tabli ispisano i prezime porodice u čijoj se blizini nalazi.
Ostaje nam samo da vidimo da li će se rode vratiti u svoja gnezda kojih u ovom naselju na obali Tise ima četrdeset.

Molimo vas Prijava da se pridružite konverzaciji.

U pogonu je Kunena Forum