× Saopštenja za medije trgovinskih i drugih kompanija u Srbiji

Rad na unapređenju medijskog integriteta u Srbiji

Više
7 godina 6 meseci pre #755 od Zarko
U okviru projekta „BetterMedia Srbija" u Novom Sadu je održana treća u nizu tribina namenjena građanima, novinarima i oglašivačima, koje je organizovala NVO Centar za transformaciju medija u partnerstvu sa Misijom OEBS-a. U tribinama učestvuju generalna sekretarka Saveta za štampu, Gordana Novaković, direktorka korporativnih poslova I&F McCann Grupe, Vanda Kučera i predstavnik Centra za transformaciju medija, Miloš Stojković.

„Etika u oglašavanju, odnosno transparentno, istinito i odgovorno komuniciranje je veoma važno, kao i samo medijsko okruženje, jer sve to zajedno utiče direktno i na potrošače i oglašivače i agencije”, istakla je Vanda Kučera, i dodala: „Naša korporativna filozofija podrazumeva rad na unapređenju poslovnog okruženja, zakonskih regulativa i standarda u medijskoj industriji. Mi to činimo najpre kroz etičku komunikaciju koju kreiramo, ali i kroz učestvovanje u izradi zakonskih akata, edukaciju, kako medija i relevantnih udruženja tako i šire javnosti, i kroz inicijativu za osnivanje samoregulatornog tela u Srbiji.”

„BetterMedia Srbija projekat svodi se na četiri ključne reči: edukacija, debata, interakcija i transformacija. Osnovna ideja je uključiti građane i civilno društvo u zajedničku borbu za bolje medije, insistirajući na tome da su građani kreatori medija, a ne samo pasivni konzumenti. Publika svojim ponašanjem i reagovanjem na medijske sadržaje zaista može da utiče na kvalitet onoga što se u njima nalazi”,rekao je Miloš Stojković, predstavnik Centra za transformaciju medija, koji je inicijator projekta u Srbiji.

Projekat BetterMedia pokrenut je u Srbiji 2015. godine u nameri da građane upozna sa medijskom scenom i regulatornim okvirom, ali i da obezbedi direktan kanal komunikacije između građana i kreatora medijske politike i sadržaja i samim tim doprinese unapređenju medijske slike u Srbiji. Centar za transformaciju medija je osnovao portal bettermedia, a otvorio je i kanale komunikacije na društvenim mrežama, sa ciljem da građani kažu šta žele od medija i kako bi oni doprineli tome da medijski sadržaji budu po njihovoj meri.

Molimo vas Prijava da se pridružite konverzaciji.

U pogonu je Kunena Forum