Saopštenja za medije trgovinskih i drugih kompanija u Srbiji

Neverovatan uspeh mladog kulinara iz Srbije

Više
7 godina 11 meseci pre #707 od Zarko
Na nedavno održanom prestižnom internacionalnom kulinarskom kupu u rumunskom gradu Jašiju, mladi kuvar Jovan Tomović iz Srbije, osvojio je čak sedam medalja i pehar. Uspeh je utoliko veći jer se Jovan (17) takmičio u seniorskim kategorijama, koje su namenjene profesionalnim kuvarima starijim od 25 godina.

„Nadamo se da će postignuti uspeh našem mladom kolegi Jovanu biti značajan podstrek za dalji napredak u profesiji i da ćemo mi kao kompanija i ubuduće biti tu za sve mlade talente pružajući im nesebično našu pomoć.“ rekao je rukovodilac Metro Horeca Centra Uroš Urošević, gde poslednjih godina Jovan obavlja stručnu praksu.

Jovan Tomović takmičio se u Rumuniji, zajedno sa oko 150 takmičara iz celog sveta, Grčke, Kipra, Koreje, Bugarske, Albanije, Italije, Azerbejdžana, Turske, Švedske, Tunisa, Poljske, Izraela, Palestine i drugih, u najtežoj kulinarskoj disciplini "Crna Kutija". Ekipe su imale zadatak da pripreme jela od nepoznatih namirnica i sve to pod strogim sudijskim okom Svetske asocijacije šefova kuvara i Svetskog udruženja master šefova. Pokazavši svoj ogromni talenat, Jovan je tako osvojio zlatnu medalju i pehar za jelo od svinjskog mesa, srebrnu medalju za jelo od ribe i po jednu bronzanu medalju za jela od piletine i vegetarijanski obrok. Tu kolekciju obogatile su još po jedna zlatna, srebrna i bronzana medalja, za timski nastup sa studentima Visoke poslovne škole strukovnih studija iz Leskovca, u kategorijama nacionalni srpski sto, svadbena torta i restoranski dezerti.

METRO HoReCa Centar je jedinstven i najsavremeniji centar za organizaciju događaja i obuku profesionalaca iz oblasti ugostiteljstva u Srbiji i regionu. To je centar gde se profesionalnost, savremenost i gastronomija susreću u savršenoj ravnoteži, pa su samim tim i uspesi zagarantovani.

Molimo vas Prijava da se pridružite konverzaciji.