× Saopštenja za medije trgovinskih i drugih kompanija u Srbiji

Smarties® bombone od sada u reciklabilnoj papirnoj ambalaži

Više
2 godina 5 meseci pre - 2 godina 5 meseci pre #1960 od Zarko


Brend poznatih bombona u raznim bojama – Nestlé Smarties® uveo je papirnu ambalažu za svoje proizvode čijom će reciklažom godišnje uštedeti oko 250 miliona plastičnih pakovanja na svetu. Transformaciju Smarties® ambalaže, kompanija Nestlé započela je prošle godine uvođenjem reciklabilnog pakovanja za 10% svog asortimana, a ove godine otišla je korak dalje prelaskom na ovu vrstu papirne ambalaže od materijala kao što su presvučeni papir, papirne deklaracije i karton, za sve proizvode.
„Prelazak brenda Smarties® na reciklabilno pakovanje je jedna od naših ključnih inicijativa na polju održive ambalaže u konditorskoj kategoriji. Na ovaj način idemo korak dalje u ostvarivanju naše ambicije, a to je da do 2025. godine za sve proizvode koristimo višekratnu ili papirnu ambalažu koja sereciklira i smanjimo upotrebu nereciklirane plastike za jednu trećinu”, izjavio je Aleksander fon Maijo, globalni direktor za konditorske proizvode kompanije Nestlé. Smarties® mini bombone punjene mlečnom čokoladom, bez konzervansa i veštačkih boja, u ambalaži koja je napravljena od 100% recikliranog materijala dostupne suu pakovanjimaod 158g, kao i u tubama u obliku heksagona od 38g i 130g. U cilju podizanja svesti potrošača, sve informacije o pravilnom odlaganju Smarties® papirne ambalaže nalaze se na deklaraciji.
Uvođenjem revolucionarnih novih materijala kroz testiranja koje su sproveli Nestlé stručnjaci za ambalažu u Centru za istraživanje i razvoj konditorskih proizvoda u Jorku, Velika Britanija, i Institutu za proučavanje ambalaže u Švajcarskoj, razvijena je bezbedna proizvodnja papirne ambalaže koja se reciklira.Ulaganjem značajnih sredstava u modernizaciju svojih fabrika širom sveta, uključujući i jednu od najvećih za proizvodnju konditorskog asortimana u Hamburgu, kompanija Nestlé prilagodila je postojeće proizvodne linije kako bi obezbedila pažljivo rukovanje koje papir zahteva, kao i reciklabilnost svih novih formata.
Transformacija Smarties® ambalaže je samo jedna od „SMART inicijativa” ovog brenda u cilju podrške održivosti i unapređenja celokupnog korisničkog iskustva. Pridružite se Smarties® misiji i nakon uživanja u ukusnim Smarties®  bombonicama, odložite omot u kantu za reciklažu papira i učinimo ovaj svet živopisnijim mestom za našu decu. Budimo heroji reciklaže! 
Last edit: 2 godina 5 meseci pre by Zarko.

Molimo vas Prijava da se pridružite konverzaciji.

U pogonu je Kunena Forum