Saopštenja za medije trgovinskih i drugih kompanija u Srbiji

Colgate laboratorijski testovi - istraživački program

Više
3 godina 4 meseci pre #1954 od Zarko


Laboratorijske studije pokazuju da paste za zube koje sadrže cink ili kositar i tečnosti za ispiranje usta sa cetilpiridinijevim kloridom (CPC) neutraliziraju virus koji uzrokuje Kovid-19 za 99,9%.Studije su deo istraživačkog programa kompanije Colgate koji uključuje kliničke studije među zaraženima u svrhu procene efikasnosti proizvoda za oralnu negu u smanjenju količine virusa u ustima čime se potencijalno usporava transmisija virusa Kovid-19.

U laboratorijskim studijama, prvima koje uključuju pastu za zube, pastе za zube Colgate Total i Meridol neutraliziraju 99,9% virusa posle dve minute kontakta. Tečnosti za ispiranje usta Colgate Plax, Colgate Total i Colgate Zero bile su slično efikasne posle 30 sekundi. Studije su završene u oktobru i sprovedene su u partnerstvu sa Istraživačkim institutom za javno zdravlje i Regionalnim laboratorijima za biosigurnost Univerziteta Rutgers.

Rezultati pokazuju da neke paste za zube i tečnosti za ispiranje usta mogu da pomognu u smanjenju širenja virusa SARS-CoV-2, virusa koji uzrokuje Kovid-19, tako da privremeno smanjuju količinu virusa u ustima. Prema američkom Centru za kontrolu i prevenciju bolesti, virus se širi preko respiratornih kapljica ili malih čestica koje nastanu kada zaražni kašlje, kiše, peva, priča ili diše.

Četkanje i ispiranje nisu tretman ili način potpune zaštite od infekcije, ali mogu da pomognu u smanjenju transmisije i usporavanju širenja virusa. Time se dopunjuje korist koju dobijamo od nošenja maski, držanja rastojanja i čestog pranja ruku, kaže Dr. Maria Ryan, glavni klinički stručnjak u kompaniji Colgate. "U ranoj smo fazi naših kliničkih ispitivanja, ali naši preliminarni laboratorijski i klinički rezultati su veoma obećavajući."
Dr. David Alland, šef Odeljenja za infektivne bolesti i direktor Centra za odgovor na Kovid-19 i pripremljenost na pandemiju, koji je vodio studije Univerziteta Rutgers zajedno sa kolegama Dr. Pradeep Kumar i Dr. Riccardo Russo, kaže: "Iako još uvek ne znamo doprinos virusa SARS CoV2 koji potiče iz usta u transmisiji bolesti Kovid-19, pljuvačka sigurno može da sadrži količine virusa koje mogu da se uporede sa onima u nosu i grlu. Ovo sugeriše da smanjenje količine virusa u ustima može da pomogne u prevenciji transmisije tokom trajanja delovanja proizvoda za oralnu negu."
Istovremeno sa laboratorijskim studijаma, kliničke studije pod sponzorstvom kompanije Colgate koje su uključivale oko 50 hospitalizovanih subjekata obolelih od bolesti Kovid-19 sprovedene su na Institutu Albert Einstein u gradu Sao Paulo u Brazilu. Ova studija pokazala je sposobnost određenih Colgate tečnosti za ispiranje usta da privremeno značajno smanje količinu virusa u ustima. Istraživači planiraju da podele svoja otkrića početkom decembra. Dodatne kliničke istraživačke studije pod sponzorstvom kompanije Colgate o pastama za zube i tečnostima za ispiranje usta u ranim su fazama na Univerzitetu Rutgers, Institutu Einstein i Fakultetu stomatologije Adams Univerziteta Severna Karolina, sa oko 260 obolelih od bolesti Kovid-19 koji učestvuju u ovim studijama.

Colgate sarađuje sa brojnim istraživačima širom sveta u sprovođenju kliničkog istraživanja o potencijalu proizvoda za oralnu negu u smanjenju količine virusa u ustima kao strategiji smanjenja rizika, rekla je Dr. Ryan. "Mislimo da oralna nega ima ulogu u borbi protiv globalne pandemije zajedno sa preventivnim merama."
Kao najbolje pouzdani stomatološki stručnjak u svetu, Colgate je posvećen tome da predvodi u nauci i osigurava da se njegovi proizvodi bave zdravstvenim izazovima i zadovoljavanju potreba potrošača. Za više informacija o efektima oralne higijene na celokupno zdravlje, dodatnim uvidima o maskama za usta i ostalim temama, posetite sledeću internet stranicu www.colgate.com .

Više o Colgate-Palmolive:
Colgate-Palmolive je brižna, inovativna, rastuća kompanija koja zamišlja zdraviju budućnost za sve ljude, njihove ljubimce i našu planetu. Kao kompanije fokusirana na oralnu negu, ličnu negu, brigu o domaćinstvu, hranu za kućne ljubimce i širenjе na više od 200 zemalja i teritorija, Colgate timovi razvijaju i prodaju proizvode za zdravlje i higijenu i hranu za kućne ljubimce nudeći osnovne proizvode kroz brendove kao šta su Colgate, Palmolive, elmex, Meridol, Tom’s of Maine, Hello, Sorriso, Speed Stick, Softsoap, Irish Spring, Protex, Sanex, Filorga, eltaMD, PCA Skin, Ajax, Axion, Fabuloso, Soupline and Suavitel, kao i Hill’s Science Diet i Hill’s Prescription Diet. Colgate nastoji da pruži održiv, profitabilan rast i vrhunski povratak akcionara, i inovacionu i inkluzivnu radnu sredinu za svoje zaposlene. Colgate to radi razvijanjem i prodajom proizvoda širom sveta čineći živote ljudi zdravijima i prijatnijima, prihvatanjem svoje održivosti, različitosti, pravednosti i inkluzije, kao i strategijama socijalne odgovornosti u celoj organizaciji. Za više informacija o globalnom poslovanju kompanije Colgate, njegovim naporima da unapredi oralno zdravlje dece preko programa Blistav osmeh za blistavu budućnost (Bright Smiles, Bright Futures) i o tome kako gradi budućnost kojoj se možemo osmehivati, posetite sledeću internet stranicu www.colgatepalmolive.com . CL-C

Molimo vas Prijava da se pridružite konverzaciji.