× Saopštenja za medije trgovinskih i drugih kompanija u Srbiji

Nova COLGATE® pasta za zube Smile for Good u tubi koja može da se reciklira

Više
3 godina 11 meseci pre - 3 godina 11 meseci pre #1934 od Zarko


Colgate je lansirao novu pastu za zube Smile for Good čiji sastojci su jasno navedeni na prednjoj strani pakovanja uz objašnjenje svrhe svakog pojedinačnog sastojka. Smile for Good je prva Colgate pasta koja je upakovana u tubu koja može da se reciklira.
Sadrži samo ono što Vam je neophodno

Oko 74% svetske populacije potrošača pri izboru proizvoda vodi računa o sastojcima i njihovim efektima na zdravlje, ali i na planetu. Zubna pasta Smile for Good sadrži čak 99,7% sastojaka koji su prirodni i koji su birani upravo na osnovu uloge koju imaju u formuli. Trenutno postoje dve verzije ove paste - Smile for Good Protection i Smile for Good Whitening sa sodom bikarbonom poznatom po svojstvima izbeljivanja. Pasta ne sadrži SLS (surfaktante i detergente), TiO2 (mineralni UV filter Titanium-dioksid) niti saharin, a proizvod je sertifikovan od strane Veganskog društva, FSC i EcoCert, što potvrđuje da je formula odgovorno napravljena, kao i da većina komponenti potiče iz prirodnih izvora.

Jedinstvena tuba koja može da se reciklira
Tuba paste Smile for Good napravljena je od plastike koja se korsiti za izradu proizvoda koji se recikliraju (HDPE - polietilena visoke gustine). Kompanija Colgateje za novu tubu dobila priznanje od APR (Udruženje reciklaže plastike) i ReciClass (Inicijativa koja radi na poboljšanju reciklabilnosti ambalaže) koje postavljaju standarde reciklaže u Severnoj Americi i Evropi.
„Kompanija Colgate želi da tube postanu deo kružne ekonomije, uz korišćenje plastike koja je održiva, uz eliminisanje otpada. Ukoliko standardizujemo reciklažne tube između svih proizvođača, svi smo na dobitku. Želimo da sve tube za zubne paste, pa i za ostale proizvode, ispunjavaju standarde za recikliranje koje smo postigli. Kada standardizujemo tube i dalje ćemo se takmičiti njihovim sadržajem“, izjavio je Noel Wallace, glavni izvršni direktor i predsednik Colgate-Palmolive-a.

Smile for good tuba i biorazgradiva Colgate četkica za zube od bambusa su deo procesa unapređenja profila održivosti proizvoda kompanije koja želi da do 2025. koristi 100% reciklirajuću ambalažu.


Colgate® Smile for Good pasta za zube je dostupna dm prodavnicama, po preporučenoj maloprodajnoj ceni od 499 dinara.

O kompaniji Colgate-Palmolive:
Colgate-Palmolive je vodeća svetska kompanija u oblasti proizvodnje proizvoda široke potrošnje - proizvoda za oralnu i ličnu negu, kućnu hemiju i ishranu kućnih ljubimaca. Sa više od 34.000 zaposlenih i proizvodima koji se prodaju na preko 200 tržišta, Colgate je poznat po brendovima Colgate, Palmolive, elmex, Tom’s of Maine, Sorriso, Speed Stick, Lady Speed Stick, Softsoap, Irish Spring, Protex, Sanex, Filorga, eltaMD, PCA Skin, Ajax, Axion, Fabuloso, Soupline i Suavitel, kao i Hill’s Science Diet i Hill’s Prescription Diet. Kompanija je lider u inovacijama i promovisanju održivosti životne sredine i učinku za dobrobit zajednice, kroz veliki broj dostignuća u oblasti uštede vode, smanjenju otpada, promociji reciklaže i poboljšanju oralnog zdravlja dece kroz program Svetli osmesi, Svetla budućnost, koji su postigli uključili više od milijardu dece od 1991. godine.
Smile for Good
Last edit: 3 godina 11 meseci pre by Zarko.

Molimo vas Prijava da se pridružite konverzaciji.

U pogonu je Kunena Forum