× Saopštenja za medije trgovinskih i drugih kompanija u Srbiji

ПРВО ПИВО ОД 100% ДОМАЋИХ САСТОЈАКА

Više
3 godina 10 meseci pre #1868 od Zarko


Портфолио пиваре БИП обогаћен је за још једно пиво – заједно са узгајивачима хмеља из Бачког Петровца подржана је иницијатива која има за циљ да мотивише све произвођаче у Србији да користе домаће сировине у производњи својих производа.

Прави пример и подршка тој иницијативи јесте управо чињеница је да је компанија „M6 Eден“ откупила цео род јединог произвођача хмеља из Бачког Петровца како би направила „Наше пиво“ од 100% домаћих састојака.

Ароматична сорта хмеља „Бачка“ се почетком прошлог века из Србије извозила највише у Америку и Немачку и коришћена је за производњу висококвалитетних светских пива. На жалост, деведесетих година хмељ је потпуно нестао са наших простора, те прилика да се потпомогне поновни узгој и пласман ових племенитих сорти, није смела да буде пропуштена.
„У нашој пивари се залажемо за традиционални начин производње пива, па се и кроз Удружење „Домаће пиваре“ коме припадамо, залажемо за развој домаћег пиварства уз производњу и употребу домаћих сировина.“, рекао је Александар Поповски из компаније „M6 Eден“ у чијем се портфолију налази БИП пиво.

Др Димитрије Аранђеловић, консултант за технологију пива у БИП-у, предводио је тим који је произвео НАШЕ домаће пиво. Као и сва остала пива из ове пиваре (БИП, БГ, БЕОГРАДСКО НЕФИЛТРИРАНО), и ово пиво је традиционално лагер пиво, произведено поступком хладног врења и дугог одлежавања. „Хмељне компоненте дају карактер свим пивима, а домаћи хмељ даје идентитет НАШЕМ пиву. Оно има богат укус и пријатну арому карактеристичну за домаћи бачки хмељ“, истиче Др Аранђеловић.

„Ово је велики корак за поновни развој хмељарства у Србији. До сада су нам купци углавном биле мале пиваре у Србији, али има поруџбина и из околних земаља. Ове године очекујемо још већи принос. НАШЕ пиво има прави карактер домаћих сорти хмеља и могу слободно да кажем да је, уз све остале састојке произведено висококвалитетно пиво, које ћемо и ми свуда са поносом представљати“, каже Растислав Струхар, директор „Петровец“ д.о.о.

НАШЕ ПИВО се продаје у Макси и ТЕМПО продавницама широм Србије.

Molimo vas Prijava da se pridružite konverzaciji.

U pogonu je Kunena Forum