× Saopštenja za medije trgovinskih i drugih kompanija u Srbiji

Barcaffè espresso, premijerno na najznačajnijem sajmu espressa u Trstu

Više
4 godina 11 meseci pre - 4 godina 11 meseci pre #1819 od Zarko


Barcaffèće prvi put ove godine svoju dugu tradiciju, kvalitet i ekspertizu u pripremi vrhunske espresso kafe, predstaviti na devetom Triestespresso sajmu.

Glavna trgovačka luka Italije i poznati grad kafe okupiće 25-27. oktobraprofesionalce iz oblasti trgovine, prodavce, vlasnike hotela i restorana, velikih i malih pržionica i kafeterija. Svi oni imaju jedan zajednički cilj – da vide na koji načinvrhunski proizvodi i usluga mogu da unaprede poslovanje i prilagode svoju ponudu zahtevima potrošača.

»Barcaffè je jedan od najznačajnijih proizvođača kafe u regionu, koji je danas zastupljen u gotovo svim zemljama regiona, sa tradicijom dugom gotovo pola veka. Neprekidno vodeći računa o zadovoljstvu potrošača, ulažemo podjednako u unapređenje kvaliteta kafe i sam proces pripreme, a sve radi pravog uživanja u vrhunskoj espresso kafi. Decenije iskustva, truda i brige o kvalitetu, zasluženo su nas dovele u društvo najboljih, na ovaj najznačajniji sajam u svetu espressa«, ističe Andrej Bele, generalni direktor strateškog poslovnog pogručja Kafa Atlantic Grupe.

Kvalitet proizvoda je osnovni preduslov za razvoj svih drugih aktivnosti i zato sesve sirovine kupuju prema preciznoutvrđenim standardima. Posebna pažnjase posvećuje kontroli kvaliteta sirovekafe koja se 80 posto nabavlja direktno s plantaža. Uzorcisirove kafe ispituju se na samoj plantaži, zatim se kontrolišupre utovara nabrodove i još jednom prilikom istovara u luci Kopar, preko koje ide sav naš uvozkafe, osim za pržionicu u Skoplju, koja sedelimičnosnabdeva i iz Soluna. Kvalitetsirove kafe se zatim kontrolišepreulaska ujedan od naša četiri pogona, kaoi tokom samog procesa proizvodnje doizlaska svakog pakovanja sa proizvodne linije.Tržište Srbije snabdeva pržionica u Beograduna Ledinama, koja je ujedno i najveća.Druga po veličini je pržionica uIzoli, gde se proizvodi brend Barcaffè zatržišta Slovenije i Hrvatske. Treća je uGlavičicama, kod Bijeljine u Bosni i Hercegovini,a četvrta u Skoplju za područjeMakedonije. Jedan deo proizvoda iz tepržionice se izvozi na crnogorsko tržište.

Barcaffè espresso se može popiti u preko 4000 ugostiteljskih objekata u regionu dok je »Barcaffe To Go« prisutan u više od 1000 objekata i na godišnjim nivou se ispije preko 12.000.000. napitaka.

Za Barcaffe je HoReCa vrlo značajan kanal,a Barcaffèesspreso je u prošloj godini ostvariodvocifreni rast prodaje. Vrhunskikvalitet Barcaffè mešavina, kao što suBarcaffèDivino, Barcaffè Fantasia,Barcaffè Maestoso,potvrdila je i stručna javnost. Naime, na međunarodnom takmičenju u ocenjivanju kvaliteta mešavina kafe u Italiji,Barcaffèje osvojio već šest zlatnih medalja.Odnos sa kupcima i baristima je takođeizuzetno važan pa je zatoosnovan i Trening centar Barcaffè zaedukaciju barista, ali i posebannačin saradnje proizvođača, kupcai osoblja gde se kupcima nude opštaznanja na području kafe i posebna znanjana području espressa. Jer, za vrhunskiespresso je potrebna ravnoteža svihključnih elemenata.

_______________________________________________________________________________
Barcaffè je jedan od najznačajnijih regionalnih brendova u espresso biznisu, koji već godinama drži stabilnu poziciju brenda broj jedan na tržištu Slovenije. Danas 7 od 10 Slovenaca pije Barcaffè, dok u segmentu “bele šolje” Barcaffè zauzima treće mesto. U Hrvatskoj Barcaffè u poslednjem merenju drži 16,1% tržišta turske kafe, uz rast prodaje od 31% u prošloj godini i povećanje tržišnog udela.
Last edit: 4 godina 11 meseci pre by Zarko.

Molimo vas Prijava da se pridružite konverzaciji.

U pogonu je Kunena Forum