× Saopštenja za medije trgovinskih i drugih kompanija u Srbiji

BEOGRAĐANI SE PRIKLJUČILI GLOBALNOJ TRCI ZA OKEANE

Više
5 godina 8 meseci pre - 5 godina 8 meseci pre #1789 od Zarko


U saradnji sa ekološkom organizacijom Parley for the Oceans, adidas je organizovao Run for the Oceans, trku koja se drugu godinu zaredom održava širom sveta. Tim povodom beogradski adidas Runners tim doprineo je zaštiti mora i okeana pretrčavši preko 9.000 kilometara zajedno sa drugima koji su se priključili akciji, čime je za pokret Parley Ocean School prikupljenodevet hiljada dolara.
adidas Runners tim do 8. jula beležićesvaki istrčani korak Runtastic aplikacijom, a za svaki od prvih milion kilometara adidas će organizaciji Parley for the Oceans donirati pojedan dolar. U okviru programa Parley Ocean School ova organizacija ćekroz sportske aktivnosti edukovati mlade o značaju podvodnog sveta.

Jedan od kapitena beogradskog adidas Runners tima, Milko Babić, istakao je kako je ova kampanja za njih veoma značajna zbog širenja ekloške svesti.

„Trčanje za neki viši cilj stvara čoveku poseban osećaj dok trči, pogotovo na početku same inicijative kada niko nije imao predstavu o tome koliko će se ljudi uključiti i koliko će biti lako ili teško skupiti milion kilometara. Za svaki istrčani kilometar znaš da je to možda mali, ali svakako važan korak ka postizanju višeg cilja i očuvanja okeana. Fenomenalan je osećaj kada timski možemo uticati na mikrosvet. Mi u Srbiji svakako možemo da počnemo od reka i potrudimo se da smanjimo količinu otpada u njima“,rekao je.

Dvojicu članova beogradskog AR tima, Dušana Mitrovića i Aleksandra Popovića, koji su ukupno pretrčali 456 km, adidas šalje u Pariz gde će se održati završna Run for the Oceans trka na kojoj će se okupiti trkači iz celog sveta.Pored više od 300 članova ovog tima, podizanju svesti o negativnim posledicama zagađenja mora i okeana, doprineo je glumac Bojan Perić koji je podržao akciju.

„Globalno zagađenje je ogroman problem koji utiče na sve nas. Zadovoljstvo mi je da u Beogradu podržim jednu ovako sjajnu kampanju koja je korisna kako za pojedinca tako i za celo društvo. Na ovaj način podižemo svest o jednom velikom problemu današnjice. Svako najpre treba da počne od sebe, a onda ćemo i kao društvo napredovati“, rekao je mladi glumac.

Da podsetimo, adidas je nedavno u saradnji sa golmanom FC Barcelona Markom ter Štegenom i organizacijom Parley for the Oceans lansirao novuseriju patika za trčanje Ultra BOOST Parley i Ultra BOOST X Parley, čije je gornjište napravljeno od prerađene okeanske plastike. Samo jedan par ovog modelau proseku sprečava čak 11 plastičnih boca da završe u okeanima.

Akcija za očuvanje okeana traje od8. juna i završava se istog dana u julu, a svako ko želi da pruži podršku ovom pokretu može se prijaviti putem Runtastic aplikacije. Pred trkačima je veliki izazov u kome se pozivaju da obore rekord od milion učesnika u Trci za okeane i tako doprinesu zaštiti životne sredine i podvodnih ekosistema.
Last edit: 5 godina 8 meseci pre by Zarko.

Molimo vas Prijava da se pridružite konverzaciji.

U pogonu je Kunena Forum