× Saopštenja za medije trgovinskih i drugih kompanija u Srbiji

COCA-COLA SISTEM U SRBIJI PREDSTAVIO PLATFORMU „COCA-COLA MLADIMA”

Više
5 godina 8 meseci pre #1783 od Zarko


U godini kada obeležava pola veka poslovanja u Srbiji, Coca-Cola sistem predstavio je novistrateškipravaculaganja u lokalnuzajednicu – platformu “Coca-Cola mladima”.Kompanija će u narednom periodu sve svoje napore usmeriti u njihov profesionalni i lični razvoj i to kroz programe namenjene širokoj populaciji mladih (srednjoškolcima, studentima, apsolventima, diplomcima, nezaposlenima) sa ciljem da ihšto osnaži i poveća njihovu mogućnost zaposlenja.

U prisustvu ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Mladena Šarčevića, predsednika Privredne komore Srbije, Marka Čadeža i brojnih organizacija, predstavljen je dosadašnji doprinos kompanije kroz aktuelne programe.

„Čast nam je da kompanije poput Coca-Cola sistema pokreću inovativne programe koji omogućavaju mladima da tokom i nakon formalnog obrazovanja steknu nova znanja i veštine. To im pomaže da se lakše zaposle i bolja pomoć od toga ne postoji. Želimo da mladi ostanu u Srbiji i nađu dobre poslove u nekim od velikih stranih kompanija koje posluju u Srbiji i hvala Coca-Coli koja tome doprinosi“, izjavio je Mladen Šarčević, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.Ovom prilikom javnosti je predstavljena i donacija organizaciji Jaki mladi u visini od 30.000 EUR, koja u okviru fondacije SOS dečja sela podržava osamostaljivanje mladih bez roditeljskog staranja nakon njihove 18 godine. Prikupljena sredstva namenjena su štićenicima ove organizacije kako bi započeli svoje biznise.

„Kao kompanija koja je blisko povezana sa zajednicom i koja zapošljava 1.000 talentovanih i ambicioznih ljudi, svesni smo da mladima nedostaju određene veštine i znanja i upravo zato smo odlučili da postavimo novi strateški pravac ulaganja u lokalnu zajednicu. Coca-Cola sistem već godinama unazad sistemski ulaže u razvoj mladih,pružamo im podršku u kreiranju i oblikovanju svog poslovnog identiteta i otvaramo mogućnosti za razvoj profesionalne karijere. Razvili smo čitav niz projekata kroz koje svake godine prođe više 1.000 mladih. Svedoci smo da se ulažu veliki napori u reforma obrazovanja, a mi kao kompanija možemo da doprinesemoda se obrazovanje približi biznisu i to upravo kroz platformu Coca-Cola mladima“, izjavio je Aleksandar Ružević, generalni direktor kompanije Coca-Cola HBC Srbija.

Molimo vas Prijava da se pridružite konverzaciji.

U pogonu je Kunena Forum