× Saopštenja za medije trgovinskih i drugih kompanija u Srbiji

Kompanije Henkel Srbija i Lilly Drogerie pomažu mališanima na Institutu za majku

Više
5 godina 2 meseci pre - 5 godina 2 meseci pre #1747 od Zarko


Kompanije Henkel Srbija i Lilly Drogerie donirale su Institutu za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije, osam špric pumpi potrebnih za lečenje najmlađih pacijenata. Donirana oprema Institutu je neophodna za adekvatno lečenje prevremeno rođenih i teško obolelih mališana, a omogućava olakšano intravensko doziranje i aplikovanje lekova.

Prilikom uručenja donirane opreme, prisutnima su se obratili Prof. dr sc. med Vladislav Vukomanović, zamenik direktora Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije i Upravnik Pedijatrijske klinike, Đorđe Popović, generalni direktor sektora Deterdženti i kućna hemija kompanije Henkel Srbija, kao i Tatjana Šipetić, član Upravnog odbora ZU Apoteka Lilly Drogerie.

„Želeo bih ovom prilikom da se najtoplije i najsrdačnije zahvalim kompanijama Henkel Srbija i Lilly Drogerie, na donaciji koju su namenili našoj ustanovi. Osam doniranih injektomata će svakako značajno doprineti kvalitetu zdravstvenih usluga koje pružamo našim najmlađim pacijentima. U Institutu za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije „Dr Vukan Čupić“ godišnje se na bolničkom lečenju zadrži preko dvadeset šest hiljada mališana, čije lečenje podrazumeva primenu najsloženijih terapijskih procedura pri davanju lekova. Veliki deo tih lekova daje se kontinuirano, u trajanju od više sati ili dana, doziranje je veoma precizno, te je primena putem špric pumpi često jedina metoda“, rekao je Prof. dr sc. med Vladislav Vukomanović, zamenik direktora Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije i Upravnik Pedijatrijske klinike.
„Veoma smo srećni što smo u saradnji sa kompanijom Lilly Drogerie u prilici da pomognemo najmlađim članovima našeg društva i omogućimo im bolje uslove za adekvatnije lečenje. Kompanija Henkel Srbija kontinuirano ulaže u lokalnu zajednicu, pomažući onima kojima je pomoć najpotrebnija, dok su mališani uvek na vrhu liste prioriteta“, istakao je Đorđe Popović, generalni direktor sektora Deterdženti i kućna hemija kompanije Henkel Srbija.„U cilju poboljšanja kvaliteta zdravstvenih usluga Instituta za majku i dete, kompanija Lilly Drogerie sa zadovoljstvom je prihvatila poziv Henkela na učešće u humanitarnoj akciji. Naša misija se zasniva na tome da pružimo podršku i pomoć onima kojima je zaista potrebna, ali i da podstaknemo druge da se uključe i pomognu“, rekla je Tatjana Šipetić, član Upravnog odbora ZU Apoteka Lilly Drogerie.
Kompanije Lilly Drogerie i Henkel Srbija ovom donacijom još jednom su potvrdile neophodnost i važnost ulaganja u zdravlje dece, apelujući na korporativni sektor u Srbiji da više pažnje posveti zdravlju i bezbednosti najmlađih.

O Henkelu
Henkel posluje širom sveta sa uravnoteženim i raznovrsnim portfoliom. Kompanija zauzima vodeće pozicije sa svoja tri poslovna sektora u oblastima industrijskog tržišta, kao i proizvoda široke potrošnje, zahvaljujući jakim brendovima, inovacijama i tehnologijama. Henkelov sektor Adhezivi Technologije je svetski lider na tržištu lepkova – u svim industrijskim segmentima u svetu. Sa sektorima Deterdženti i kućna hemija i Beauty Care, Henkel zauzima vodeće pozicije na mnogim tržištima i kategorijama širom sveta. Osnovan 1876. godine, Henkel iza sebe ima više od 140 godina uspešnog poslovanja. U 2017. godini, kompanija Henkel ostvarila je prodaju od 20 milijardi evra i operativni profit od 3,5 milijarde evra. Tri najpoznatija Henkel brenda - Persil (deterdžent), Schwarzkopf (nega kose) i Loctite (lepak) ostarili su više od 6.4 milijardi evra (oko 7.8 milijardi USD) ukupne prodaje. Henkel zapošljava gotovo 53.000 ljudi širom sveta – predan i veoma raznovrsan tim, ujedinjen snažnom korporativnom kulturom, zajedničkim ciljem da ostvari održivi standard, kao i zajedničkim vrednostima. Kao priznati lider u održivosti, Henkel se nalazi na najvišim pozicijama mnogih međunarodnih indeksa i lista. Henkelove prioritetne akcije izlistane su u nemačkom indeksu DAX.
Last edit: 5 godina 2 meseci pre by Zarko.

Molimo vas Prijava da se pridružite konverzaciji.

U pogonu je Kunena Forum