Saopštenja za medije trgovinskih i drugih kompanija u Srbiji

NIVEA Soft - neporažena od strane konkurenata

Više
6 godina 1 mesec pre #1745 od Zarko
U najnovijoj epizodi BBC serije The Truth About... (Istina o...), koja je emitovana 10. januara 2018. pod nazivom The Truth About Looking Good (Istina o dobrom izgledu), upoređivane su hidratantne kreme. Pokazalo se da NIVEA Soft efikasno pruža hidrataciju koja je dragocena za kožu u odnosu na skuplji konkurentni proizvod za negu lica.

Testirane su tri najprodavanije hidratantne kreme različitog cenovnog ranga koje u ponudi ima najveći maloprodajni lanac kozmetičkih i farmaceutskih proizvoda u Velikoj Britaniji. Navodi se da su sastojci, odnosno humektanti, koje sadrži formulacija od ključnog značaja za kvalitet kreme i koristi koje pruža koži.


Dr. Mej Šana, viši potpredsednik Odeljenja za istraživanje i razvoj NIVEA proizvoda, objašnjava zašto su važni sastojci u formulaciji:

„Koža sadrži 64% vode i ova količina joj je potrebna da bi pravilno funkcionisala, odnosno da bi bila zdrava i mogla da se obnavlja, kao i da štiti organizam od spoljašnjih uticaja. Njena uloga je od vitalnog značaja za naše zdravlje. Pod uticajem faktora iz spoljašnje sredine, kao što su niske i visoke temperature, vetar, sunce i vremenski uslovi, prirodna struktura kože počinje da slabi, ona gubi vodu i polako stari, što negativno utiče i na njen izgled. Što veća količina vode ostane u koži, to je njeno stanje bolje. Hidrirana koža uvek izgleda zdravije nego koža koja je suva.

U skladu sa našom filozofijom koja leži u osnovi NIVEA proizvoda, nastojimo da pružimo što kvalitetnije proizvode i zadovoljimo potrebe potrošača. Nivea Soft krema je obogaćena veoma efikasnim glicerinom, kao i drugim kvalitetnim sastojcima, među kojima je i Eucerit® (lanolinski alkohol). Glicerin je poznat kao hidratantni sastojak koji je veoma efikasan zahvaljujući svojim higroskopskim svojstvima. Kao sastojak proizvoda za negu kože, glicerin pruža hidrataciju tako što zadržava vodu i sprečava isušivanje, naročito kože koja je već suva. Lanolinski alkohol je efikasan emolijent koji sprečava gubitak vode.“

Molimo vas Prijava da se pridružite konverzaciji.