× Saopštenja za medije trgovinskih i drugih kompanija u Srbiji

Intervju:Dr. Sven Fej-Centar za istraživanje u Beiersdorfu

Više
6 godina 7 meseci pre - 6 godina 7 meseci pre #1554 od Zarko

Po čemu se razlikuje NIVEA Q10plusC Energy linija protiv bora od drugih proizvoda?

Slobodni radikali iz spoljašnje sredine, kao što su UV svetlost i zagađivači u vazduhu, štetno deluju na kožu i uzrokuju prevremeno starenje. Oni napadaju ćelijske membrane i remete pravilno funkcionisanje ćelija. Da bismo zaštitili kožu od slobodnih radikala, potrebni su nam antioksidanti. NIVEA Q10plusC Energy linija sadrži kombinaciju dva veoma efikasna antioksidanta: koenzima Q10, koji je prirodni sastojak kože, i vitamina C. Sinergijsko dejstvo ova dva sastojka pruža bolju zaštitu od ćelijskog stresa i slobodnih radikala.

Aktivni sastojak Q10 je postao poznat široj javnosti 1998. godine kada je prvi put upotrebljen u NIVEA liniji za negu lica. Kako deluje ovaj koenzim na kožu?

Q10 je koenzim koji prirodno nastaje u ćelijama kože i ima dvostruko dejstvo: snabdeva kožu energijom i deluje kao antioksidant. Kao važna komponenta proizvodnje energije u ćelijama kože, Q10 pospešuje sve važne procese u ćelijama od njihove regeneracije do sinteze kolagena. Pored toga, kao antioksidant, Q10 štiti kožu od slobodnih radikala koji oštećuju njene ćelije i uzrokuju prevremeno starenje kože. Međutim, količina Q10 u koži vremenom se smanjuje. NIVEA Q10plusC Energy linija za negu lica održava potreban nivo koenzima Q10 u koži.

Kako možemo da budemo sigurni da Q10 u kremama zaista deluje?

Američki naučnik Frederik L. Krejn otkrio je ovaj koenzim 1957. godine. Britanski hemičar Piter Denis Mičel je 1978. otkrio kako Q10 deluje u ćelijama i dobio Nobelovu nagradu za hemiju. Istraživači kompanije Beiersdorf među prvima su ispitivali dejstvo koenzima Q10 na kožu i koriste ga u proizvodima za negu kože od 1998. godine. Od tada je sprovedeno više od 1.000 naučnih studija sa preko 30.000 ispitanika. Naučnici iz kompanije Beiersdorf nastavili su da sprovode intenzivna istraživanja u ovoj oblasti i tokom proteklih 19 godina, blisko sarađujući sa poznatim naučnicima koji se bave dejstvom koenzima Q10, među kojima su Frederik L. Krejn, Đan Paulo Litaru i Luk Tijano. Q10 je 2013. godine stavljen na zahtevan test. Tada su naučnici sproveli jednu od najiscrpnijih ex vivo studija o dejstvu koenzima Q10 na kožu pod nazivom Studija o nadoknadi koenzima Q10plus (Q10plus Replenishment Study). Utvrđeno je da koncetracija koenzima Q10 u koži može da se poveća u velikoj meri upotrebom proizvoda za negu koji sadrže Q10, a koji takođe jačaju antioksidativne zaštitne mehanizme.


Zašto ste odlučili da uključite vitamin C u formulaciju?

Koenzim Q10 je još delotvorniji u kombinaciji sa vitaminom C. Ova veoma efikasna kombinacija štiti ćelije kože, podržava regeneraciju i pospešuje apsorpciju kiseonika. Studije su pokazale da koenzim Q10 i vitamin C zajedno imaju bolje dejstvo na metabolizam nego sam koenzim Q10 i omogućavaju koži da noću diše „duboko“.

Kako deluje vitamin C na našu kožu?

Čist vitamin C je veoma efikasan antioksidant koji ima višestruko pozitivno dejstvo na kožu. On takođe poboljšava strukturu kože tako što povećava gustinu papila. Na taj način, koža može da dopremi više hranjivih materija i kiseonika do dermisa, čime se sprečava stvaranje bora.

Da li veća koncentracija vitamina C daje bolje rezultate?

Postoji optimalna doza za svaki aktivan sastojak. Međutim, to ne znači da će veća koncentracija imati bolje dejstvo jer može doći do prezasićenja ili (neželjenog) sporednog dejstva. Za svaku formulaciju i svako željeno dejstvo neophodno je odrediti koja koncentracija sastojaka je optimalna za kožu, kao i način upotrebe. Idealna koncentracija za NIVEA Q10plusC Energy liniju protiv bora utvrđena je u opsežnom istraživanju i potvrđena na osnovu studija o krajnjim rezultatima i načinu upotrebe.

Zašto ste odabrali aluminijumsko pakovanje za NIVEA Q10plusC Energy noćnu kremu i tretman za predeo oko očiju?

Aluminijumska tuba se koristi iz funkcionalnih razloga i od ključne je važnosti za kvalitet proizvoda. Čist Vitamin C je vrlo efikasan, ali i veoma osetljiv sastojak koji treba zaštititi od kiseonika i svetlosti. Kada nije zaštićen, čist vitamin C vremenom oksidiše, postaje braon, a njegovo dejstvo slabi. Aluminijumsko pakovanje pruža adekvatnu zaštitu jer ne propušta vazduh i svetlost. Pored toga, tuba ima praktičan otvor koji omogućava lakšu upotrebu. Pre prve upotrebe, potrebno je pažljivo zatvoriti poklopac dok ne dodirne gornji deo tube kako bi proizvod bio spreman za korišćenje. Tubu zatim možete normalno otvoriti i naneti proizvod.

Šta treba da znamo kada koristimo proizvode koji sadrže vitamin C?

Iako aluminijumska tuba obezbeđuje dobru zaštitu, proizvod treba dobro zatvoriti nakon svake upotrebe kako bi formulacija bila što manje u kontaktu sa vazduhom. Pored toga, preporučujemo da obrišete otvor tube nakon svake upotrebe pre nego što je zatvorite.

Šta je tako posebno u vezi sa NIVEA Q10plusC Energy noćnom kremom? Zašto preko noći proizvodi drugačije deluju na kožu nego tokom dana?

Koža mnogo bolje upija vlagu tokom noći, kada se regenerišu oštećenja, obnavljaju antioksidantna svojstva kože i nadoknađuje izgubljena energija. NIVEA Q10plusC Energy noćna krema sa koenzimom Q10 i čistim vitaminom C posebno je formulisana kako bi omogućila koži da diše „duboko“ tokom noći i efikasno podržala njene regenerativne procese. U kombinaciji sa Q10plusC Energy dnevnom kremom sa zaštitnim faktorom 15 predstavlja idealnu negu protiv bora koja umornoj koži vraća svež izgled.

NIVEA Q10plusC Energy noćna krema omogućava koži da duboko diše. Zašto je to važno?

Kombinacija koenzima Q10, koji snabdeva kožu energijom, i čistog vitamina C može da poboljša takozvanu „ćelijsku respiraciju“. Naučnici iz Centra za istraživanje kože kompanije Beiersdorf demonstrirali su ovaj proces u okviru opsežnih ispitivanja koja su sprovedena na ćelijama kože. Respiracija omogućava bolje snabdevanje ćelija kože energijom koja je neophodna za važne metaboličke funkcije kao što je regeneracija. Time se sprečavaju simptomi prevremenog starenja.

Vitamin C je poznatiji naziv za aksorbinsku kiselinu. Zar kiselina nije štetna za kožu?

Askorbinska kiselina je blaga, a njena pH-vrednost je neutralna. Zahvaljujući tome, formulacija sa koncentracijom vitamina C koju koristimo ne samo da je efikasna, već je i veoma prijatna za kožu. Kao i kod svih drugih NIVEA proizvoda, ova formulacija je temeljno ispitana, a naučne studije su potvrdile njenu odličnu kompatibilnost sa kožom.
Last edit: 6 godina 7 meseci pre by Zarko.

Molimo vas Prijava da se pridružite konverzaciji.

U pogonu je Kunena Forum