× Saopštenja za medije trgovinskih i drugih kompanija u Srbiji

PREDSTAVLJENI PRVI SUNCOBRANIi KLUPE OD RECIKLAŽNOG MATERIJALA

Više
6 godina 4 meseci pre #1491 od Zarko

Apatinska pivara, u saradnji sa Fakultetom primenjenih umetnosti, a u okviru edukativnog projekta „Reciklirajte i vi– Artiklaža 2017“ predstavila je prve suncobrane i klupe napravljene od reciklažnog materijala. Idejni tvorac postavke je profesor Marko Lađušić koji već godinama unazad, zajedno sa svojim studentima,kroz stvaralaštvo u okviru ovog projekta spaja umetnost i reciklažu.

„Ovo je naš četvrti zajednički projekatkojim želimo da ukažemo na važnost recikliranja ambalaže i očuvanja životne sredine. Ovoga puta smo želeli da napravimo predmete koji imaju i umetničku i upotrebnu vrednost i pokažemo šta je sve moguće napraviti od reciklažnog materijala“, izjavio je Marko Lađušić, profesor Fakulteta primenjenih umetnosti i autor postavke.

Nakon postavke u Beogradu, namera je da se suncobrani i klupe napravljene od reciklažnog materijalapostave kod skulptura od PET ambalaže u Apatinu, kako bi i građani Apatina mogli da ih uživaju u njima.


„U Apatinskoj pivari posebnu pažnju posvećujemoodrživosti i zaštiti životne sredine, racionalnijem korišćenju resursa i smanjenju količine otpada. Kompanija Molson Coors i mi kao njena članica,ostvarujemo značajne uštede kroz programe za uštedu vode i energije. Cilj nam je da kroz upravljanje otpadom, reciklažu i ponovnu upotrebu do 2020. godine postanemo kompanija koja neće praviti otpad“ izjavila je Slobodanka Cucić, mendžerka korporativnih poslova Apatinske pivare.

Kroz kampanju „Reciklirajte i vi“ koja se realizuje od 2008. godine, Apatinska pivara nastoji da podigne svest javnosti i edukuje građane ukazujući na korist koju svi imamo od reciklaže, ali i da pokaže upotrebnu vrednost ambalaže. Do sada su realizovane akcije poput „Reciklažnog triatlona, “Koša za reciklažu”, akcije prikupljanja limenki na Beer Fest-u i Guči, kao i edukativne radionice na kojima su se građani upoznali sa prednostima reciklaže. Osim toga, realizovane su i izložba umetničkih dela od recikliranih PET boca „Deset za 260“ i izložbu radova od recikliranih limenki studenata Fakulteta primenjenih umetnostiu okviru manifestacije “Aprilski susreti”.

Molimo vas Prijava da se pridružite konverzaciji.

U pogonu je Kunena Forum