Saopštenja za medije trgovinskih i drugih kompanija u Srbiji

U TOKU PRIJAVLJIVANJE ZA DRUGU "PEKARIJADU"

Više
7 godina 1 nedelju pre #1490 od Zarko
Nakon velikog uspeha prve "Pekarijade", kompanija Lesaffre Srbija, uz podršku Unije pekara Srbije ove godine organizovaće drugo po redu nacionalno takmičenje za najboljeg profesionalnog i mladog pekara. Profesionalni pekari Srbije, na ovogodišnjoj "Pekarijadi" svoje umeće pokazaće u četiri kategorije - u pravljenju tradicionalno obogaćenog hleba, najboljeg bureka sa sirom, obrednog hleba i dekorisanog slatkog kroasana, dok će se mladi pekari nadmetati u pripremi najukusnijih uskršnjih peciva. Prijave za najboljeg pekara Srbije su u toku i otvorene su do 20. septembra ove godine.

Nakon faze prijavljivanja uslediće predselekcija i odabir finalista. Svi zainteresovani kandidati mogu se prijaviti preko veb sajta pekarijada, putem SMS-a na broj 062/20-88-18, kao i e- mailom na: prijava@pekarijada.rs, ali i preko Facebook stranice "Pekarijada" i poštom, na adresu Milutina Milankovića 11b, 11070 Novi Beograd. Pobednici među profesionalnim pekarima biće nagrađeni novčanom nagradom u vrendosti od 800 eura, dok će najbolji mladi pekar dobiti mogućnost da se zaposli i svoj talenat razvija u jednoj od najbolji pekara u zemlji.

„Da se dobar glas daleko čuje, bilo nam je jasno posle neočekivanog uspeha koji smo postigli prvom "Pekarijadom". Znamo da dobre prakse treba negovati, pa smo zato odlučili da jednu ovako nesvakidašnju manifestaciju nastavimo i pretvorimo u tradicuju koju ćemo sa velikom pažnjom negovati. Kroz ovakve projekte želimo da afirmišemo majstore dobrog hleba i peciva, ali i damo podsticaj mladim talentima da nam spremaju omiljena peciva koje većina od nas uvek rado konzumira“, rekla je Milena Obradović, marketing menadžer kompanije Lesaffre i član organizacionog komiteta "Pekarijade".

U ovogodišnjoj "Pekarijadi" svaki kandidat, bilo da je profesionalni ili mladi pekar, kreiraće svoju recepturu za proizvod poštujući kriterijume koji se nalaze u opisu proizvoda i istu tu recepturu doneće na takmičenje. Za sve kandidate organizator će pripremiti neophodne sirovine i alat za svaku kategoriju u kojoj se takmiče, a takmičar će moći da donese svoj pekarski alat koji je prethodno odobren od strane komisije. Svakom takmičaru biće dato četiri sata za pripremu proizvoda, dok će ocenjivanje kandidata vršiti članovi stručnog žirija putem bodovanja. Svi takmičari mogu se prijaviti samo za jednu od kategorija.

Molimo vas Prijava da se pridružite konverzaciji.