Saopštenja za medije trgovinskih i drugih kompanija u Srbiji

Šampioni svaki dan“ za veću pristupačnost u sportu

Više
7 godina 6 dana pre #1440 od Zarko

Paraolimpijski komitet Srbije i Apatinska pivarapredstavili sujavnosti platformu i sajt sampionisvakidan namenjen osobama sa invaliditetom,ali i svim građanimakoji su zainteresovani da se aktivno uključe u projekat koji ima za cilj da se osobama sa invaliditetom omoguće bolji uslovi za bavljenje sportom i većadostupnost sportskim objektima.Ovaj sajt je svojevrsna baza znanja i sadrži sve važne informacije i pravilnike o sportu za osobe sa invaliditetom kao i mapu pristupačnosti sportskih terena i objekata u celoj Srbiji.

"Ovo je za naše uslove inovativan pristup osnaživanju osoba sa invaliditetom. Postavili smo na internet kompletna uputstva za organizovano bavljenje sportom, o tome kakva su prava i obaveze sportskih organizacija, lokalnih samouprava i državnih organa, mapu pristupačnih sportskih objekata, a pripremili smo i konkurs kojim ćemo izabrati tri najbolja projekta za povećanje dostupnosti i pristupačnosti sportskih aktivnosti u lokalnim samoupravama koje će finansirati Apatinska pivara“ – rekao je Zoran Mićović, predsednik Paraolimpijskog komiteta Srbije.

Pored informacija na sajtu, cilj ove platforme je da se osobe sa invaliditetom dodatno motivišu kako bi se što veći broj uključio u sportske aktivnosti tako da će seovakvi inspiracijski događajiodržati u Smederevu, Zrenjaninu, Novom Sadu, Kragujevcu, Novom Pazaru i Beogradu.

„Kao partner Paraolimpijskog komiteta Srbije nismo želeli da se naša podrška zaustavi samo na promociji Paraolimpijskih igara u Riju. Želja svih nas bila je da našeg „jednorogog jelena“ izgradimo platformu koja će informisati, okupiti i motivisati osobe sa invaliditetom širom Srbije da krenu da se bave sportom. Želimo da okupimo ljude, otvorimo sva pitanja koja su od važnosti kada je reč o sportu osoba sa invaliditetom i oslušnemo šta je to što najviše nedostaje lokalnim zajednicama“, kaže Zoran Golub, marketing direktor u Apatinskoj pivari.

Pored predstavnika POKS-a i Apatinske pivare, događaju su prisustvovali Predrag Peruničić, državni sekretar za sport u Ministarstvu omladine i sporta i Draženko Mitrović, paraolimpijac i šampion u bacanju diska koju su podržali ovu inicijativu.

Važan deo platforme predstavljai mogućnost direktnog učestvovanja na otvorenomtakmičenju na koji već sada mogu da se prijave sportska udruženja, udruženja građana i sveinstitucije ili organizacije koje se aktivno bave sportom ili žele da doprinesu povećanju pristupačnosti u sportu. Tri najbolje inicijative iz cele Srbijeće dobiti i sredstva za realizaciju u vrednosti od 4 000 evra.

Organizacije koji imaju ideju kako da sport bude dostupniji osobama s invaliditetom u njihovom gradu, svoje projekte moguna jednostavan način da prijave putem sajta sampionisvakidan.
Projekat „Šampioni svaki dan“ je deo saradnje između Paraolimpijskog komiteta Srbije i Apatinske pivare koji su krajem prošle godine, potpisali su ugovor uokviru koje Jelen pivo aktivno pruža podršku Paraolimpijskom komitetu Srbije sve do sledećih Paraolimpijskih igara u Japanu 2020.

Molimo vas Prijava da se pridružite konverzaciji.