× Saopštenja za medije trgovinskih i drugih kompanija u Srbiji

OBELEŽEN SVETSKI DAN ZAŠTITE ŽIVOTNE SREDINE

Više
6 godina 5 meseci pre #1436 od Zarko

Koliko štetnih posledica na naš eko-sistem ima samo jedna bačena folija od čokolade, kesa ili flaša, koliko meseci i godina je potrebno da se neki otpadni materijal raspadne, ali i na koji način možemo da učinimo da otpad ne zagađuje prirodu, imali su prilike da nauče mališani iz vrtića "Mala sirena", kao i svi prisutni na edukativnoj predstavi koju su zajedno organizovali Maxi supermarketi i Sekopak u beogradskom naselju Stepa Stepanović.

Svakog dana oko nas ima oko 1.000 tona ambalažnog otpada više nego što je bilo prethodnog, i ukoliko ne budemo blagovremeno reagovali i naučili da pravilno recikliramo otpad, postoji rizik da će naša planeta jednog dana biti pretrpana đubretom.

„Činjenica da smo u 2016. godini reciklirali blizu 10 hiljada tona otpada, što je 24 procenta više nego u prethodnoj, jasno pokazuje koliko aktivno radimo i doprinosimo očuvanju zdrave životne sredine. Ali naš cilj se ne zaustavlja tu- naša kompanija uvek će se truditi da pomogne jačanju sveti o unapređenju i očuvanju kvaliteta životne sredine i potrebi upravljanja ambalažnim otpadom", rekla je Bojana Perić, menadžerka za zaštitu životne sredine u kompaniji Delez Srbija.

Organizovan proces upravljanja ambalažnim otpadom koji će doprineti zdravijem životu i okruženju svih nas, kao i kako da taj otpad ne završi u prirodi, već u pogonima za reciklažu, misija je Sekopaka već više od 10 godina.

“Sekopak je bio pionir u sistemu upravljanja ambalažnim otpadom davne 2006. godine. Danas, zahvaljujući partnerima i sakupljačkoj mreži, Sekopak je u proteklih sedam godina prikupio i predao na reciklažu više od 240.000 tona ambalažnog otpada. Za 2016. godinu je cilj bio 44% i toliko je i reciklirano, ove godine Sekopak će predati na reciklažu preko 75.000 tona ambalažnog otpada i ići ka ispunjenju cilja za 2017. godinu od 50%. Do sada, Sekopak je sproveo bezbroj kampanja i akcija, koje su pokazale visoku spremnost građana da učestvuju i odvajaju otpad, što će nastaviti da radi u budućem periodu.”, istakla je Violeta Belanović- Kokir generalna direktorka Sekopaka

Molimo vas Prijava da se pridružite konverzaciji.

U pogonu je Kunena Forum