Saopštenja za medije trgovinskih i drugih kompanija u Srbiji

OTVOREN KONKURS ZA POLAZNIKE „PEPSICO START“

Više
7 godina 2 nedelja pre #1404 od Zarko
Kompanija PepsiCo Srbija objavila je početak konkursa za izbor polaznika druge generacije razvojnog programa za diplomce „PepsiCo Start“. I ove godine, cilj programa je selekcija najboljih kandidata koji su diplomirali, a koji će nakon jednogodišnje plaćene prakse imati priliku da se zaposle u ovoj kompaniji. Konkurs je otvoren od 08. do 19. maja 2017. godine.


Ove godine diplomcima su na raspolaganju tri pozicije za profesionalni razvoj – pozicija održavanja u proizvodnji u fabrici u Magliću, kao i pozicija razvoja prodaje i pozicija logistike i distribucije u centrali kompanije u Beogradu. Zainteresovanim kandidatima za prijavu nije potrebno radno iskustvo, ali je poželjan liderski stav, orijentisanost na ostvarivanje rezultata i fleksibilnost, analitičnost, etičnost, odlično poznavanje engleskog jezika i napredno poznavanje MS Office paketa programa.

Nakon selekcije prijava, u uži krug će ući 30 najboljih kandidata koji će dobiti priliku da se uživo predstave, a samo šest će dobiti priliku za učešće u finalnom delu selekcije „Upoznaj PepsiCo“, tokom kog će im menadžment predstaviti kompaniju iz prve ruke. Kandidati će videti i kako izgleda rad na terenu sa prodajnim timom, kao i u proizvodnji u fabrici u Magliću.

Prva generacija polaznika programa uspešno je završila svoju obuku, a svo troje polaznika će svoju karijeru nastaviti u kompaniji. „Shvatila sam koliko je važno raditi u timu. Rad sa ljudima i praktična znanja koja sam usvojila za vreme programa su najdragocenije iskustvo, s obzirom na to da se na fakultetu daleko veći značaj pridaje teoriji. Kako više od 1200 zaposlenih radi u Marbo Productu, bila sam u mogućnosti da učim od supervizora, specijalista, kontrolora, ali i vrhunskih menadžera i da tako steknem širu sliku o kompaniji u kojoj radim, a to je najbitnije za svakog ko želi da napreduje u karijeri“ istakla je Aleksandra Stevović, koja će nastaviti da radi u sektoru marketinga kompanije PepsiCo Srbija.

Razvojni cilj projekta je doprinos mogućnosti razvoja mladih talenata i prilika da se tri diplomca koji pokažu pravi motiv, želju i posvećenost dalje profesionalno oblikuju. „Kompanija PepsiCo Srbija prepoznata je kao jedan od najboljih poslodavaca u Srbiji, što potvrđuje i osvajanje prestižnih priznanja Top Employer Serbia i Top Employer Europe treći put za redom. Kompanija PepsiCo Srbija pruža najviše standarde kada su u pitanju uslovi za rad zaposlenih, proces i negovanja talentovanih ljudi, proces učenja i liderstva.“ istakla je Bojana Vasiljević, HR menadžer kompanije PepsiCo za područje Zapadnog Balkana.

Svi zainteresovani diplomci se mogu prijaviti i informisati putem sajta pepsicostart. Proces selekcije biće zaokružen odabirom tri najbolja kandidata koja će svoju jednogodišnju plaćenu praksu u kompaniji PepsiCo Srbija početi u junu 2017. godine.


O kompaniji PepsiCo


Potrošači u više od 200 zemalja širom sveta milijardu puta dnevno uživaju u PepsiCo proizvodima. Svojim portfoliom hrane i pića koji obuhvata Frito-Lay, Gatorade, Pepsi-Cola, Quaker i Tropicana, PepsiCo je ostvario više od 63 milijarde dolara neto prihoda u 2016. godini. PepsiCo portfolio obuhvata širok spektar hrane i pića, uključujući i 22 brenda koja pojedinačno generišu više od milijardu dolara na godišnjem nivou u maloprodaji.

PepsiCo se rukovodi ‘Poslovanjem sa svrhom’ – fundamentalnim uverenjem da je uspeh naše kompanije neodvojivo povezan sa održivošću sveta koji nas okružuje. Mi verujemo u kontinuirano unapređenje proizvoda koje prodajemo, poslujući odgovorno prema planeti i osnažujući ljude širom sveta, čime PepsiCo kao uspešna globalna kompanija stvara dugoročnu vrednost za društvo i akcionare.

Molimo vas Prijava da se pridružite konverzaciji.