Saopštenja za medije trgovinskih i drugih kompanija u Srbiji

Huawei saopštio poslovne rezultate u 2016. godini

Više
7 godina 2 meseci pre #1336 od Zarko
Kompanija Huawei danas je objavila revidiran finansijski izveštaj za 2016. godinu, u kojem se navodi su sve njene poslovne grupacije (Carrier, Enterprise i Consumer)ostvarilestabilan rast prihoda u poređenju sa prethodnom godinom. Ukupna godišnja zarada je iznosila 521,6 milijardi juana (75,1 milijarda američkih dolara), što predstavlja povećanje od 32% u odnosu na 2015. godinu. Neto zarada je bila 37,1 milijarda juana (5,3 milijardi američkih dolara), što predstavlja povećanje od 0,4%. Tokom 2016. godine, Huawei je nastavio da ulaže u budućnost, i godišnji izdaci za istraživanje i razvoj su dostigli 76,4 milijardi juana (11 milijardi američkih dolara).
Eric Xu, Huawei Rotating CEO, je izjavio: „Tokom 2016. godine, Huawei je nastavio da radi na svojim strateškim ciljevima i ostvario stabilan rast prihoda. Dok čovečanstvo nastavlja da dolazi do velikih otkrića u digitalnom svetu, digitalizacija i sve veća inteligencija predstavljaju ogromne poslovne prilike za sve industije, istovremeno stvarajući prostor za novi razvoj u ICT industriji. Mi ćemo ostati fokusirani na svoje mušterije i podržavaćemo digitalnu tranformaciju u svim industrijama, ne bi li ostvarili korist za mušterije i budući rast prihoda za našu grupaciju.”
Tokom 2016. godine, kompanija Huawei Carrier BG je ostvarilaprihod od 290,6 milijardi juana (41,8 milijardi američkih dolara), što predstavlja povećanje od 24% u odnosu na prethodnu godinu. Ovo je ostvareno fokusiranjem na digitalnu transformaciju i korišćenjem velikih mogućnosti u oblastima klaud tehnologije, video snimaka, Interneta stvari, kao i na tranformacije operacija mušterija kompanije.


Kroz blisku saradnju sa svojim partnerima, Enterprise grupacija kompanije Huawei obezbedila je ICT strukturu kao podršku digitalnoj transformaciji glavnih vertikalnih industrija, uključujući finansije, energetiku, Vladina tela i javnu bezbednost. Ova kompanija je ostvarila godišnji prihod od 40,7 milijardi juana (5,9 milijardi američkih dolara), što predstavlja povećanje od 47%.
Zahvaljujući svojim sve inovativnijim proizvodima i rastućoj globalnoj reputaciji premium brenda elektronskih uređaja, Huawei Consumer grupacija je isporučila 139 miliona pametnih telefona tokom 2016. godine, i prijavila godišnji prihod od 179,8 milijardi juana (25,9 milijardi američkih dolara), uz povećanje od 44%.
Sabrina Meng, CFO kompanije Huawei, je naglasila: „U 2016. godini, Huawei je zdravo poslovao u operativnom smislu, uz obimne gotovinske rezerve, stabilnu i održivu strukturu kapitala, i izraženu otpornost na rizik. Tokom 2017. godine ćemo nastaviti da unapređujemo efikasnost i kvalitet naših operacija da bismo osigurali stabilan rast prihoda.”
Obračuni iz Godišnjeg finansijskog izveštaja za 2016. godinu su prošli nezavisnu reviziju kuće KPMG.

O kompaniji Huawei
Huawei je vodeća svetska kompanija iz oblasti pružanja ICT rešenja. Kao odgovorna i snažna firma, koja inovativnim radom podržava informativno društvo, i doprinosi industriji kroz saradnju, Huawei je posvećen stvaranju bolje povezanog sveta. Kroz našu posvećenost inovacijama za potrebe kupaca i snažna partnerstva uspeli smo da stvorimo sposobonosti i veštine pružanja potpune usluge iz oblasti bežične komunikacije, poslovanja, saradnje sa potrošačima i klaud usluga. Svih 180 000 zaposlenih u kompaniji Huawei širom sveta stvaraju maksimalnu vrednost za telekom operatere, firme i kupce. Naša inovativna ICT rešenja, proizvodi i usluge koristi više od jedne trećine svetske populacije u više od 170 država i regiona. Osnovan 1987. godine, Huawei je privatna kompanija u potpunom vlasništvu svojih zaposlenih.

Molimo vas Prijava da se pridružite konverzaciji.