× Saopštenja za medije trgovinskih i drugih kompanija u Srbiji

STRUČNA OBUKA ZA TIMOVE ROSA ŠKOLA RODITELJSTVA

Više
6 godina 2 meseci pre #1326 od Zarko
Povodom otvaranja pet škola roditeljstva u Sjenici, Svilajncu, Srpskoj Crnji, Bojniku i Batočini, u Gradskom zavodu za javno zdravlje organizovana je stručna dvodnevna obuka za pedijatre, ginekologe, stomatologe i patronažne sestre koji će činiti timove Rosa škola roditeljstva. Kroz predavanje i radionice polaznici imaju priliku da se upoznaju sa svetskom praksom u ovoj oblasti, u cilju pružanja najadekvatnije podrške budućim roditeljima.


„Timovi iz domova zdravlja koji će voditi škole roditeljstva velika su podrška budućim roditeljima, a sa novim školama će biti u prilici da budu oslonac još većem broju beba, mama i tata. Najveću pažnju poklanjamo ulozi roditelja u podsticanju razvoja dece od najranijih dana, razvoju privrženosti, zatim adekvatnoj nezi beba, značaju isključivog dojenja za zdravlje beba i mama, a sve u cilju da zdravstveni radnici i saradnici u školama budu prva adresa za buduće roditelje i izvor kredibilnih saveta“, izjavila je dr Svetlana Mladenović-Janković, pomoćnik direktora za oblast socijalne medicine iz Gradskog zavoda za javno zdravlje.

Otvaranje škola roditeljstva u Sjenici, Svilajncu, Srpskoj Crnji, Bojniku i Batočini planirano je tokom proleća. U 2016. godini otvorene su Rosa škole roditeljstva u Kuršumliji, Požarevcu, Ubu, Surdulici i Vranju.

Otvaranje škola roditeljstva predstavlja nastavak inicijative Rosa vode i Ministarstva zdravlja da ulože u spokojno roditeljstvo. Značajnu ulogu u otvaranju škola imaju građani, koji su kupovinom pakovanja Rosa vode od 1,5 litra podržali sigurnu mrežu roditeljstva.

Molimo vas Prijava da se pridružite konverzaciji.

U pogonu je Kunena Forum