× Saopštenja za medije trgovinskih i drugih kompanija u Srbiji

Pet medalja za vina Tikveš

Više
6 godina 6 meseci pre #1281 od Zarko
Pet medalja za vina Tikveš je kreirao Zarko
Na najvećem prolećnom vinskom takmičenju u Nemačkoj "Mundus Vini" svih pet prijavljenih vina iz vinarije "Tikveš" osvojila su medalje, 3 zlatne i 2 srebrne.

Ove godine, zlatne medalje na prestižnom vinskom takmičenju osvojila su crvena vina "Vranec Special Selection" i "Barovo" berba 2015. kao i "Domaine Lepovo Pinot Noir" iz berbe 2014. Nagrađeni sa srebrom medaljom su crveno vino "Cabernet Franc Special Selection" i belo vino "Domaine Lepovo Chardonnay", oba iz berbe 2016. godine.


Kada je reč o regionu, pored pet medalja za vina vinarije "Tikveš" na ovom takmičenju nagrađena su još četiri vina iz Makedonije, isto toliko sa poreklom iz Hrvatske, kao i dva vina iz Srbije.

"Srećni smo i ponosni na ovaj uspeh naših vrhunskih vina. Broj i kvalitet dobijenih medalja, kao i činjenica da su pobedila u izuzetno obimnoj i oštroj konkurenciji vina iz celog sveta, jasno pokazuje da u regionu imamo vodeći položaj i još jednom potvrđujemo našu reputaciju kao najreprezentativnijeg proizvođača autentičnih vrhunskih vina iz celog regiona", rekao je ovom prilikom generalni direktor "Tikveša"Igor Ilievski.

Vinarija "Tikveš" svake godine osvaja više od 50 nagrada i dobija velike pohvale od svetski poznatih kritičara i kao i medalje na većinim vinskim takmičenjima, čime se potvrđuje epitet najnagrađivanije vinarije kako u zemlji tako i u celom regionu Jugoistočne Evrope.

Molimo vas Prijava da se pridružite konverzaciji.

U pogonu je Kunena Forum