Saopštenja za medije trgovinskih i drugih kompanija u Srbiji

Predrag Mihajlović, novi predsednik Izvršnog odbora OTP banke

Više
7 godina 1 mesec pre #1272 od Zarko
OTP banka Srbija je na početku 2017. godine uvela promene u oblasti menadžmenta. Na mesto predsednika Izvršnog odbora OTP banke Srbija a.d. Novi Sad postavljen je Predrag Mihajlović, koji je svoje bogato dvadesetpetogodišnje radno iskustvo gradio na rukovodećim pozicijama u vodećim internacionalnim i domaćim bankama.

Dolaskom Predraga Mihajlovića na mesto predsednika IO, OTP banka je pojačala i unapredila svoju upravljačku strukturu, stvarajući preduslove za ostvarivanje što boljih rezultata u poslovanju banke u narednom periodu.


OTP banka Srbija a.d. Novi Sad posluje na teritoriji Srbije u 52 filijale, ima 118 bankomata, nastojeći da svoju mrežu konstantno širi, kako u gradovima u kojim već posluje, tako i na novim tržištima naše zemlje.

Nakon 2007. godine, u kojoj je došlo do uspešnog spajanja tri banke (Zepter, Niške i Kulske), OTP banka je u 2008. godini nastavila proces unapređenja svoje organizacije daljim usklađivanjem strukture i internih procesa sa onim koji se primenjuju u matičnoj kompaniji.
Banka je uspela da se uspešno izbori sa promenljivim uslovima na tržištu i nastavi sa generisanjem pozitivnog rezultata koji je u ovoj godini višestruko uvećan u odnosu na prethodnu (dobitak posle oporezivanja na nivou bankarske grupe u Srbiji, RSD 214.4 miliona), istovremeno zadržavši visok nivo kapitalizacije (nivo adekvatnosti kapitala 22.75%). Pozicija likvidnosti i pozicija kapitala su stabilne i na odgovarajućem nivou, pružajući osnovu za iskorišćavanje budućih mogućnosti na tržištu.

Zahvaljujući snažnom fokusu na akviziciji novih, kreditno sposobnih klijenata, banka je u velikoj meri povećala bazu klijenata, kako kada je u pitanju privreda, tako i kada je u pitanju stanovništvo.

OTP Group
OTP banka Srbija je deo OTP Bank grupe, jedne od najuspešnijih grupacija u Centralnoj i Jugoistočnoj Evropi, sa dugom tradicijom poslovanja. Budući da posluje na svim tržištima u regionu, OTP Banka se izuzetno zalaže za regionalnu saradnju. OTP banka, pored Srbije i matične zemlje Mađarske, posluje i u Slovačkoj, Rusiji, Rumuniji, Bugarskoj, Ukrajini, Hrvatskoj i Crnoj Gori. OTP grupa kontinuirano raste, a trenutno uslužuje oko 13 miliona klijenata u devet zemalja, sa oko 33 hiljade zaposlenih i oko 1500 filijala.

Molimo vas Prijava da se pridružite konverzaciji.