Saopštenja za medije trgovinskih i drugih kompanija u Srbiji

Nemačka Spectra se predstavila srpskom tržištu

Više
7 godina 2 meseci pre #1217 od Zarko
U Privrednoj komori Srbije danas je predstavljena nova kompanija na poslovnoj mapi Srbije - SPECTRA, koja nakon višegodišnjeg uspešnog rada u Nemačkoj, od sada posluje i u Srbiji. SPECTRA je usmerena na poslove zapošljavanja radnika iz Srbije u Nemačkoj, i to pre svega na lekare, medicinske sestre i medicinske tehničare. Za njih je već u ovom trenutku obezbeđeno više od hiljadu radnih mesta u saradnji sa nemačkom Službom za zapošljavanje. Treba istaći da SPECTRA nije agencija za zapošljavanje, ne posluje po sistemu provizija, već je direktan poslodavac, ozbiljan i respektabilan partner i most između privreda Srbije i Nemačke.


Spectra GmbH, sa sedištem u Bochumu, jedna je od vodećih firmi u Evropi u sektoru medicinke nege. Kako će Namačkoj do kraja ove decenije u sektoru medicinske nege nedostajati gotovo 220.000 kvalifikovanih radnika, a naši državljani imaju imidž vrednih radnika, to otvara vrata stotinama medicinskih sestara i bolničkom osoblju. Spectra GmbH ima momentalnu potražnju za 1350 mesta u oblasti medicine, zbog čega je i otvoreno predstavništvo u Beogradu. Do sada je iz Srbije posao dobilo 87 medicinskih tehničara, a za još 450 se čekaju ugovori. Međutim, ove brojke se stalno menjaju, jer stalno pristižu novi kandidati i nova potraživanja sa strane kooperacionih partnera (klinika, domova i bolnica).

“Zbog nepovoljne demografske slike u zemljama zapadne Evrope, već duže vreme oseća se povećana potreba za adekvatnom medicinskom negom starije populacije. U Srbiji pak, s druge strane, postoji relativno visoka stopa nezaposlenosti upravo u tim zanimanjima. Lekari, medicinske sestre i medicinski tehničari koji se obrazuju u Srbiji poseduju adekvatno znanje i veštine, koji uz neophodnu edukaciju na polju poznavanja jezika, daju dobru osnovu za njihov rad u zdravstvenom sistemu Nemačke. Naša misija je da tim mladim ljudima obezbedimo posao, potrebne dokvalifikacije i sertifikate kao i rešavanje osnovnih egzistencijalnih pitanja u prvoj fazi njihove integracije u nemačko društvo. Naravno, uz potpunu pravnu sigurnost i uz saradnju sa partnerima, a pre svega Ministarstvom za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku, Nacionalnom službom za zapošljavanje, Privrednom komorom Srbije i Privrednom komorom Nemačke”, rekao jeMiguel Muina Nieto, generalni direktor Spectra GmbH matične firme.

Pored njega, na promociji su se obratili i Monija Počeković, direktorka Spectra Group resources d.o.o, predstavništva Spectre GmbH u Srbiji; Darko Isakov, menadžer ljudskih resursa u Spectra GmbH matičnoj firmi; Miloje Orlović, diplomirani pravnik i licencirani menadžer za poslove zapošljavanja i Alma Lukić, diplomirani ekonomista i predavač nemačkog jezika.

Osim radnika iz oblasti medicine, Spectra GmbH momentalno zapošljava oko 400 radnika iz sektora logistike, održavanja zgrada (facility managment), obezbeđenja izbegličkih kampova, čišćenja, monitoringa…

Predstavnici ambasade Nemačke, Nemčake privredne komore, Nacionalane službe za zapošljavanje, Ministarstva za rad i mnogi drugi, prisustvovali su svečanoj prezentaciji koju je vodio Dejan Pantelić.

Molimo vas Prijava da se pridružite konverzaciji.