× Saopštenja za medije trgovinskih i drugih kompanija u Srbiji

Uspešna akcija „Baci deset za deset godina“

Više
7 godina 3 nedelja pre #1070 od Zarko
Inicijativom „Baci deset za deset godina“, u organizaciji Trag fondacije, prikupljene su rukavicekoje će biti donirane Centru za integraciju mladih-Svratištu za decu. Građani i kompanije su donirali rukavice na nekoliko lokacija u gradu, kao što su Ušće Shopping Centar, Immo Outlet Centar i tržni centar Stadion, a svako ko je uzeo učešće bio je nagrađen poklon bedžom „Baci deset za deset godina“ VIRTUS nagrade za filantropiju.


„Veliki odziv građana u ovoj humanitarnoj akciji još jedan je od pozitivnih primera koji pokazuje da briga pojedinaca za osetljive socijalne grupe, kao što su deca koja žive i rade na ulici, jeste jedan od prioriteta. Snažnom voljom da preuzmemo odgovornost i pomognemo najugroženijima dokazali smo da da malim koracima možemo da postignemo mnogo, izjavila je Marija Mitrović, menadžerka programa filantropije Trag fondacije i dodala: Trag fondacija deset godina unazad nagrađuje dobročinstvododeljujući VIRTUS nagradu za filantropiju.Ističući primere dobre prakse,cilj nam je da podstaknemoi širimo krug kako individualnih darodavaca, tako i poslovnih subjekata koji bi se uključili u dalje filantropske inicijative.

VIRTUS nagrada se dodeljuje u saradnji sa Evropskom unijom, Balkanskim fondom za demokratiju, Fondacijom braće Rokfeler (RBF), Fondacijom Č.S. Mot i Američkom agencijom za međunarodni razvoj (USAID). Nagrade će se dodeliti, kao i prethodnih godina, poslovnim subjektima i pojedincima, koji su tokom 2015/2016. godine na najdelotvorniji, najdugoročniji i najefektniji način podržali neprofitne akcije ili organizacije od opšteg dobra i interesa.


O Trag fondaciji:
Tragje domaća fondacija koja podstiče ljude da se aktivno uključe u poboljšanje života u mestima u kojima žive. Verujemo da su i male promene nabolje važne i da svako može da im doprinese. Zato pomažemo ljudima koji žele da pomognu sami sebi nudeći im mogućnost da dođu do sredstava i znanja koja im mogu olakšati rešavanje problema u njihovoj zajednici. U proteklim godinama podržali smo 1200 uspešnih projekata u vrednosti od preko 7 miliona evra širom Srbije.

Molimo vas Prijava da se pridružite konverzaciji.

U pogonu je Kunena Forum