× Saopštenja za medije trgovinskih i drugih kompanija u Srbiji

PRVE ŠKOLE RODITELJSTVA

Više
7 godina 3 meseci pre - 7 godina 3 meseci pre #1069 od Zarko
PRVE ŠKOLE RODITELJSTVA je kreirao Zarko
U domovima zdravlja u Sjenici, Svilajncu, Bojniku, Batočini i Srpskoj Crnji u 2017. godini biće otvorene prve Rosa škole roditeljstva u kojima će roditelji imati priliku da dobiju stručne savete i podršku tokom trudnoće i u prvim godinama odrastanja deteta.Ovo je nastavak inicijative Rosa vode i Ministarstva zdravlja, u okviru koje je u 2016. godini otvoreno pet škola. U planu je, da uz podršku građana, bude otvoreno oko 20 škola u naredne dve godine.


Značajnu ulogu u otvaranju škola imaju građani, jer se od svake prodate Rosa vode u pakovanju od 1.5L odvaja jedan dinar u ove svrhe. Rosa škole roditeljstva se nalaze u kompletno renoviranim i opremljenim prostorijama, u kojima se odvijaju predavanja, radionice za trudnice, porodiljeiporodice. Stručnitimovi u školamaprolazeakreditovan program obuke u skladu sa poslednjim dostignućima profesije.

„Rosa je još jednom okupila građane Srbije i zajedno sa njima omogućila da preko 2.000 beba i porodicaširom Srbije dobiju neophodnu podršku u najranjivijem periodu roditeljstva. Nastavljamo da podržavamo budućnost dece i otvaramo još škola roditeljstva u novim gradovima, sa željom da pružimo oslonac što većem broju beba i porodica u Srbiji. Našu misiju smo započeli osnivanjem tri bankehumanog mleka, osnažili otvaranjem prvih škola roditeljstva, a u 2017. godini želimo da naša podrška stigne do još nekoliko hiljada beba i njihovih roditelja “, izjavila je Milica Stefanović, u ime Rosa vode.

Gradovi u kojima se otvaraju škole roditeljstva odabrani su na osnovu analize Gradskog zavoda za javno zdravlje Beograd, sprovedene u Srbiji tokom 2015. godine, a glavni kriterijumi za odabir su nepostojanje škola, očekivani broj beba, kao i broj stručnog kadra u domovima zdravlja.
Last edit: 7 godina 3 meseci pre by Zarko.

Molimo vas Prijava da se pridružite konverzaciji.

U pogonu je Kunena Forum