Saopštenja za medije trgovinskih i drugih kompanija u Srbiji

NIVEA - stalo nam je gde nam rastu deca

Više
7 godina 7 meseci pre #1028 od Zarko
Svako od nas je u detinjstvu imao svoj omiljeni parkić u komšiluku. U njemu smo svakodnevno provodili sate u neiscrpnoj igri i nikad nije bilo dovoljno. U njemu su neki od nas napravili svoje prve korake, a neki naučili da savladaju visine i popnu se na najvišu penjalicu. Baš na toj travi, u parku, neko dete je naučilo da igra fudbal ili preskače lastiš. Svi se sa osmehom na licu sećamo tih jedinstvenih trenutaka koji nas vraćaju u vremena kada smo učili svoje prve, male lekcije na putu odrastanja. Taj bezbrižni period života i tu malu oazu za igru i veselo detinjstvo, treba da omogućimo svakom mališanu.


Upravo za to se postarao brend NIVEA. Sve je počelo pre tri godine na društvenim mrežama, kampanjom pod nazivom „Gde nam rastu deca“. Skrenuta je pažnja javnosti na mnogobrojna zapuštena igrališta, kao i na nedostatak adekvatnog prostora za igru za naše najmlađe. Sa reči se prešlo na dela i tako se rodila inicijativa i zajednička akcija brenda NIVEA i roditelja, u saradnji sa nadležnim organima. Širom Srbije otvorena su moderna igrališta, a poslednje u nizu obradovalo je najmlađe stanovnike Novog Pazara.

Svoje zadovoljstvo, na svečanom otvaranju NIVEA igrališta u Novom Pazaru, nije mogla da sakrije ni Daniela Gvozdenić, Marketing Manager kompanije Beiersdorf: „Ovo je pobeda građana koji su stvorili stranicu i pokret “Gde nam rastu deca“. Mi smo ih podržali i pomogli da se njihov glas čuje. I to ćemo činiti i dalje. Ovaj pozitivan primer građanske inicijative i sloge koji krasi proces otvaranja igrališta u Novom Pazaru, svakako je poziv i drugim lokalnim zajednicama da udruženim snagama stvore bolje uslove za igru dece u njihovim gradovima.”

Vrednosti na kojima se NIVEA bazira – bliskost, poverenje i odgovornost su upravo one vrednosti koje osnažuju porodice. Gradeći i opremajući bezbedna mesta i okruženja, NIVEA pruža mogućnost deci i porodicama da provode kvalitetno zajedničko vreme i nastaviće da pruža svoj doprinos u stvaranju boljih uslova za odrastanje najmlađih stanovnika naše zemlje.

NIVEA igrališta ispunjavaju najviše srpske i evropske standarde SRPS EN 1176 i SRPS EN 1177 o bezbednosti dečjih igrališta, odnosno izbora sprava i sigurnosne podloge na igralištu.

Građani iz svih delova naše zemlje, preko aplikacije na Facebook stranici ”Gde nam rastu deca” imaju priliku da utiču na odabir sledeće lokacije gde će biti podignuto novo igralište.

Molimo vas Prijava da se pridružite konverzaciji.