Više
5 godina 5 meseci pre - 5 godina 5 meseci pre #672 od Zarko
Amsterdam - Šesnaest najboljih barmena sveta takmičilo se na prestižnom Heineken® „Globalnom finalu barmena“ koje je održano u „rodnom gradu“ kompanije, Amsterdamu. Pred žirijem koji su sačinjavali eksperti iz industrije piva, barmeni iz celog sveta prikazali su svoju veštinu točenja piva prema Heineken® „Star Serve“ ritualu.


Pobedu je odneo Edi Džaj Džamin (Eddy Jay Jaimin) iz Malezije pokazavši pred mnogobrojnom publikom vrhunsko umeće i izvrstan osećaj za zabavu. On je „krunisan“ kao najbolji Heineken® bamen za 2016. i dobiće ulogu zvaničnog brend ambasadora na događajima koje Heineken® bude organizovao širom sveta. Među 8 najboljih takmičara našla se i predstavnica Srbije Marija Simić, koja je opravdala ulogu domaćeg pobednika i predstavila srpske barmene u najboljem svetlu. Srbija prvi put učestvuje u ovom takmičenju i ovo je veliko iskustvo za našu mladu predstavnicu, koja je imala veliku podršku Heineken® tima.


„Ovo uzbudljivo takmičenje deo je Heineken® „Star Serve“ programa koji ima za cilj unapređenje kvaliteta našeg točenog piva i obezbeđivanje uslova u kojima će ono svaki put biti posluženo na najkvalitetniji način“, rekla je Ksenija Kalina (Ksenia Khalina), direktor Heineken® Trade Marketinga i dodala: „Zahvaljujući Heineken® Globalnom finalu barmena mi dodatno motivišemo barmene da podignu nivo standarda svaki put kada treba da posluže točeno pivo.“


Prateći 5 koraka „Star Serve“ rituala točenja, finalisti su ispirali, točili, skidali višak pene, proveravali i služili pivo koje su natočili. Žiri je bio impresioniran veštinom svakog od takmičara, koji su pokazali da imaju i čuveni „Star“ faktor koji im pomaže da izađu pred publiku.

Prilozi: