Teme i priče koje se ne uklapaju ni u jednu od kategorija.

Modni performans Marine Mićanović u Bruklinu

Više
5 godina 3 meseci pre #1840 od Zarko


Naša poznata modna dizajnerka Marina Mićanović juče je u Njujorku, u Bruklinu, održala reviju na kojoj je predstavila svoju novu kolekciju. To je četvrta revija ove umetnice u Njujorku: najpre je dva puta izlagala u okviru njujorške Nedelje mode, a potom je učestvovala u humanitarnom projektu sa namerom obnove srpske crkve u ovom gradu. Sada se odazvala pozivu organizacije Raw artist da postane njihov član i održi reviju u sklopu velikog umetničkog projekta koji se održava na nekoliko lokacija u Njujorku. Raw artist je internacionalna umetnička organizacija koja deluje na području Sjedinjenih Američkih Država, Južne Amerike, Kanade i Australije.

- U odnosu na moje prethodne revije koje su prevashodno imale taj modni pečat, ovo je više umetnička priča. Odabrala sam Bruklin i Art bazar kao lokaciju za održavanje revije jer je taj deo grada prava oaza za umetnike i po tome je poslednjih godina poznat u svetu. Oduševljava me taj duh umetnosti, slobode i nezavisnosti koji karakteriše ovaj deo grada – objašnjava Marina Mićanović i dodaje da ima ponudu da sa Raw artist organizuje reviju u još nekoj zemlji, a da se njoj najviše sviđa ideja da to bude Australija.

Marinina kolekcija je naišla na veliko oduševljenje prisutnih. Nastala je tokom prethodnih šest meseci. Elegentna je, a najzastupljenije su večernje koktel haljine u crnoj, beloj i bež boji od brokata, štofa i kože. Upečatljivi su detalji od kože koji su ručno ušivani. Prisutne su simetrija i geometrija. O tome gde je pronašla inspiraciju, Marina kaže:

- Zahvaljujući poslu, prethodnih meseci sam uspela da obiđem mnoge zanimljive gradove i to me jako obogatilo. Videla sam i doživela Los Anđeles, Boston, Mineapolis, Čikago, Vašington, Orlando, Las Vegas. Ljudi koje upoznajem na tim putovanjima inspirisali su me da napravim kolekciju koja je istovremeno jednostavna i snažna. Lepotu pronalazim svuda, a najviše u detaljima.

Marina Mićanović, uvek energična, prepuna ideja i planova, ne miruje ni posle ove uspešne revije. U narednom periodu će otvoriti pop-up store u Sohou i unaprediti svoje obrazovanje kroz postdiplomske studije na čuvenoj modnoj akademiji Parsons.


Fotografije: Nikola Bradonjić, Danilo Novović

Molimo vas Prijava da se pridružite konverzaciji.