POČINJE JESENJI DEO PETOG CIKLUSA KONCERATA U „GUARNERIUSU”

Више
7 godina 7 meseci pre #915 од Zarko
Jesenji deo petog ciklusa koncerata „FMU i GUARNERIUS nagrađuju“, pod pokroviteljvstvom Grada Beograda i kompanije NELT, počeće u petak 9. septembra u 20 časova nastupom najboljih studenata odseka za duvačke instrumente Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu. Publici će se predstaviti Filip Rakić na trombonu u pratnji pijanistkinje Melite Benčić, kao i Miloš Budimirov na tubi u pratnji pijaniste Pavla Živojinovića a ulaz na koncert je besplatan.
Kroz saradnju biznisa i kulture, Nelt nastavlja sa podrškom mladim, talentovanim akademcima u građenju karijere, u okviru svog društveno odgovornog poslovanja. Zahvaljujući Neltu, više od 50 najtalentovanijih studenata Fakulteta muzičkih umetnosti u Beogradu u prethodne četiri sezone koncerata je imalo priliku da predstavi svoja umeća i muzička dostignuća u Centru lepih umetnosti „Guarnerius” a u okviru petog ciklusa još 35 studenata sa katedri FMU imaće priliku da nastupi pred beogradskom publikom. Ukupno 21 mladi muzički talenat će nastupiti u okviru 11 koncerata u jesenjem delu ciklusa do kraja ove godine.
Filip Rakić je student treće godine FMU u Beogradu a svirao je prvi trombon u Evropskom orkestru mladih i u International Youth Symphony Orchestra u Bremenu. Dobitinik je brojnih domaćih i međunarodnih priznanja.

Miloš Budimirov je rođen u Pančevu a na studijama je tube na FMU u Beogradu. Član je brojnih simfonijskih orkestara kod nas, kao i Camerata brass quintet-a sa kojim je pratio neke od najvećih trubača današnjice kao što su Fransisko Pako Flores iz Venecuele i Luis Gonzales Marti iz Španije.

Nelt uspešno posluje od 1992. i pruža vrhunske usluge u oblasti distribucije, logistike i marketinga na 7 tržišta i 2 kontinenta. Pored Srbije, Nelt je vlasnik kompanija u Crnoj Gori, Makedoniji, Bosni i Hercegovini, kao i u državama podsaharske Afrike – Angoli, Zambiji i Mozambiku, sa ukupno 3800 zaposlenih. Sa ciljem približavanja svetskim standardima u društveno odgovornom poslovanju, Nelt se pridružio Globalnom dogovoru Ujedinjenih nacija, kako bi svoje poslovanje usaglasio sa deset ciljeva održivog razvoja.

Please Prijava to join the conversation.