Saopštenja za medije trgovinskih i drugih kompanija u Srbiji

Predstavljena United Group Fondacija

  • milan
  • Pokretač teme
  • Van mreže
  • Moderator
  • Moderator
  • Retail Serbia - Trgovina u Srbiji
Više
8 godina 4 meseci pre #427 od milan
Predstavljena United Group Fondacija - „Jezgro“ za podršku porodicama

Nakon višegodišnjeg angažovanja na polju korporativne društvene odgovornosti, United Group-a osnovala je Fondaciju sa željom da se dodatno posveti velikim i značajnim projektima i tako doprinese pozitivnim promenama u društvu u kojem posluje.

Na predstavljanju novoosnovane United Group Fondacije istaknuto je da će na samom početku, aktivnosti biti usmerene ka podršci porodicama i studentima iz ruralnih područja.

„United Group Fondacija predstavlja rezultat rasta i razvoja cele Grupe. Osnovali smo je sa željom da konstantno radimo na unapređenju društva kreiranjem programa koji su u potpunosti prilagođeni potrebama zajednice. Svesni smo da se veliki broj porodica u Srbiji suočava sa teškom finansijskom situacijom, ali i pored toga daju sve od sebe da decu izvedu na pravi put i da im omoguće bolju budućnost. Zato će naše aktivnosti na početku poslovanja primarno biti usmerene ka pomoći socijalno ugroženim porodicama, u okviru programa „Jezgro“, kao i podršci studentima u njihovom školovanju“ - izjavila je Dragica Pilipović Čefi, predsednica Upravnog odbora UG Fondacije i potpredsednica za korporativne poslove United Group-e.


Fondaciju su osnovale kompanije koje su deo United Group-e u Srbiji, sa željom da se u narednom periodu društveno odgovorne aktivnosti prošire i na druge zemlje regiona.

„Ponosni smo na početak rada Fondacije i činjenicu da se već sada u programu „Jezgro“ nalazi 15 porodica sa čak 78. dece, dok će se do kraja godine taj broj još povećati. Pored materijalne pomoći, Fondacija će obezbediti i besplatne usluge SBB/Total TV televizije, interneta i fiksne telefonije. Dodatno, pokrenuli smo i projekat podrške studentima iz ruralnih područja, kako bismo im pomogli u toku studiranja“ - istakla je Jovana Lukić, direktorka UG Fondacije i direktorka korporativnih komunikacija u kompaniji SBB, dodavši da će u okviru Fondacije biti nastavljeni i neki od dosadašnjih CSR projekata kompanije SBB.

Ostvarenje ambicioznih ciljeva garantuje tim Upravnog odbora Fondacije, koji čine istaknuti stručnjaci iz različitih oblasti. Među njima se nalazi i Jugoslav Ćosić, direktor programa za Srbiju TV N1.

„Veliko mi je zadovoljstvo što mogu da pomognem radu United Group Fondacije kao član Upravnog odbora. Osnivanjem Fondacije stvorena je mogućnost za značajnu pomoć ljudima, kojima je svaki dinar, ali i činjenica da neko misli na njih, od neprocenjivog značaja.Takođe, napomenuo bih da je od velike važnosti i uloga medija u promovisanju pozitivnih priča, kako bi motivisali druge kompanije i pojedince da daju doprinos u skladu sa svojim mogućnostima“ - zaključio je Jugoslav Ćosić, član Upravnog odbora UG Fondacije.

Predstavljanju Fondacije prisustvovala je i desetočlana porodica Kuzmanović, iz sela Mirosaljci kod Arilja, kao jedan od primaoca pomoći u okviru “Jezgra”. Porodicu čine otac Milija (47), majka Slavica (35) i osmoro dece uzrasta od 3 do 16 godina. Kuzmanovići žive u trošnoj kući, sa starim nameštajem, međutim to ih ne sprečava da održavaju higijenu na zavidnom nivou.

Osnovni izvor prihoda za porodicu je obrada malina tokom sezone, dok otac i majka rade i kao nadničari na drugim imanjima. Tokom letnjeg raspusta deca neretko pomažu roditeljima u sezonskim poslovima, u skladu sa svojim uzrastom i mogućnostima.

Uprkos teškoj materijalnoj situaciji, svi članovi porodice su puni optimizma i sanjaju da jednog dana kupe zemlju i zasade svoj malinjak, dok roditelji ističu kako im je obrazovanje dece na prvom mestu.

Molimo vas Prijava da se pridružite konverzaciji.

Maloprodaje

Grid List

Eko benzinska pumpa Prokuplje

Benzinske pumpe

Eko Serbia (Hellenic Petroleum) benzinske pumpe u Srbiji

OMV pumpa

Benzinske pumpe

OMV benzinske pumpe u Srbiji

NIS Petrol benzinske pumpe

Pijace u Nišu (Niške gradske tržnice)

Pijace u Novom Sadu (Novosadske gradske tržnice)

Pijace u Subotici (Subotičke gradske tržnice)

Lidl marketi u Srbiji

Idea supermarketi i prodavnice u Srbiji

Univerexport supermarketi u Srbiji

Plaza tržni centri u Srbiji

Stadion shopping centar Beograd

FORUM shopping centar - tržni centri

Aleksandro prodajni saloni u Srbiji

Simpo saloni nameštaja u Srbiji

Vitorog saloni nameštaja u Srbiji

Deichmann prodavnice obuće u Srbiji

Modna kuća Luna prodavnice u Srbiji