Saopštenja za medije trgovinskih i drugih kompanija u Srbiji

Umetnost uživanja za sve ljubitelje espresso kafe vrhunskog kvaliteta

Više
5 godina 8 meseci pre - 5 godina 8 meseci pre #1807 od Zarko


Da li znate šta je najvažnije za pripremu savršene espresso kafe, šta je 5M i koliko vremena je potrebno da se savlada umeće latte art-a?

BarcaffèBarista Tour je jedinstvena prilika da saznate zanimljivosti o poreklu kafe, pripremi vrhunskog espressa, oprobate se u latte artu i uživate u ukusu savršene espresso kafe uz najbolje Barcaffè bariste. Tu prilikuimali su danas i gosti Corretto bara na Savskom keju.

Prijatna atmosfera i miris espressa privukli su brojne posetioce Corretto bara na Savskom keju, među kojima je bio i naš popularni voditelj upečatljivog glasa, Miloš Marković. Uz pomoć glavnih zvezda Barcaffè Barista Toura, stručnjaka za pripremu savršenog espressa, Miloš je poveo goste na nezaboravno putovanje u svet espresso kafe, a potom se i sam oprobao u priremi.

Barcaffèbarista do detalja poznaje sva pravila koja nepogrešivo vode prema šoljici savršenog espressa,a upravo je espresso osnova za pripremu i mnogih drugih popularnih napitaka koje volimo, kao što su cappuccino ili macchiato.

Kafa je najomiljenije piće na svetu. Postoje najrazličitiji načini i rituali ispijanja kafe: na Bliskom Istoku, u Grčkoj i na Balkanu je najzastupljenija turska kafa, u Severnoj Americi filter-kafa, u Japanu kafa iz limenke, u Severnoj Evropi kafa »melior« (pripremljena u loncu sa filterom).

Pravu posebnost predstavlja espresso, koji je zaslugom italijanske tehnologije pravi koncentrat ukusa i aroma. Krem-pena, aroma, tekstura i ukus predstavljaju četiri neizostavna svojstva po kojima se razlikuje od ostalih napitaka od kafe, pa se zato smatra pravom italijanskom umetnošću.Naziv espresso potiče iz načina njegove trenutne »ekspresne« pripreme u trenutku kada ga naručite. Od pedeset zrna pržene i sitno mlevene mešavine kafe prelivene toplom vodom pod pritiskom,nastaje omiljeni tamni napitak sa hiljadu ukusa koji ga čine jedinstvenim. Mešavina kafe, voda, profesionalna oprema (aparat za kafu, mlin za doziranje, grejač vode) i majstorstvo BARISTE, specijaliste za pripremu espressa, čine osnovne uslove za pripremu izvrsne šoljice espresso kafe.


5M za savršeni Barcaffèespresso

Miscela (mešavina kafe) - Baristepripremaju espresso od specijalno pripremljenih mešavina kafe. Samo najkvalitetnija zrna Barcaffè espressokafe i poseban način prženja garantuju idealnu kombinaciju ukusa i arome.
Macinadosatore (mlin za kafu) - Mlevenjem se oslobađaju arome, stoga se sve mešavine melju malo pre pripreme espressa. Bez odgovarajućeg mlevenja, i uz najbolju mešavinu nećete postići idealan ukus. Kroz krupno samlevena zrna voda prođe prebrzo i stoga se ulja i arome kafe ne uspeju otopiti, a kroz presitno mlevena zrna voda ne uspeva proći.

Macchina Espresso (aparat za espresso) - Bez njega nije moguće napraviti espresso. Profesionalni aparat za bariste poseduje celi niz tehničkih parametara. Temperatura vode treba biti u granicama88 – 92 °C, pritisak 9 bara, a vreme ekstrakcije kafe 25 do 30 sekundi. Samo provereni i svetski poznati proizvođači aparata za espresso garantuju kvalitet Barcaffè espressa.


Mano (ruke, iskustvo) - Od umeća bariste zavisi sam tehnološki proces pripreme espressa. Barcaffè barista zna kako i koliko kafe treba staviti u filter. Pravi barista ima osećaj za dobronapravljen espresso za koji je mesavina tačno određena, šoljice su pravilno zagrejane, a kafa se toči polako i sa strane.
Manutenzione (održavanje aparata) - Aparat traži redovno održavanje, posebno delova ključnihkod pripreme kafe.Odstranjivanje kamenca i taloga od kafejoš je jedan bitan aspekt održavanja.Kamenac smanjuje efikasnostkorištenja, a masnoće koje mogu bitiprisutne u talogu do neprepoznatljivostimogu promeniti ukus kafe.

_______________________________________________________________________________
Barcaffè je danas jedan od najznačajnijih regionalnih brendova u espresso biznisu, zastupljen je u gotovo svim zemljama regiona. Barcaffé espresso je nosilac 6 zlatnih medalja na International Coffee Cup Tasting u Italiji. Sudije napitke od kafe ocenjuju na osnovu nekoliko kriterijuma kao što su zaokruženost ukusa, intenzitet arome, struktura i postojanost pene, a Barcaffé blendovi iz godine u godinu osvajaju medalje na ovom internacionalnom stručnom događaju.
Za Barcaffé je posebno važan odnos sa kupcima i baristima i u skladu sa tim Barcaffè je razvio i posebnu edukaciju za bariste. U Barcaffètrening centru baristima i poslovnim partnerimaomogućavamo edukaciju u području espressa i gradimo partnerski odnos, sve kako bismo zadovoljili i najsofisticiranije ukuse naših potrošača.
Last edit: 5 godina 8 meseci pre by Zarko.

Molimo vas Prijava da se pridružite konverzaciji.

Maloprodaje

Grid List