Saopštenja za medije trgovinskih i drugih kompanija u Srbiji

NIVEA Anti-Wrinkle Plus linija - Stručni članak

Više
6 godina 7 meseci pre #1616 od Zarko

Starenje kože je složeni proces koji počinje u 25. godini. Prvi znaci starenja počinju da se javljaju tek 10 godina kasnije, kada postaju sve intenzivniji i uočljiviji. Koža nije samo odraz našeg stila života, nego i složenih hormonskih i metaboličkih procesa koji se odvijaju u organizmu. Izgled kože zavisi uglavnom od genetskih predispozicija, ali i od spoljnih faktora, kao što su prekomerno izlaganje suncu ili isušivanje, koji ubrzavaju proces starenja.
Na koji način možemo da sprečimo i ublažimo bore bez obzira na to koliko godina imamo? Veliki asortiman kozmetičkih proizvoda na tržištu često dovodi potrošače u dilemu – koju kremu protiv bora treba da koristim? Koji proizvod mi najviše odgovara s obzirom na moje godine? Imajući ovo na umu, naučnici iz Odeljenja za istraživanje i razvoj kompanije Beiersdorf su nekoliko godina proučavali procese koji se odvijaju u koži kod žena različite starosti kako bi predstavili nove linije krema protiv bora. NIVEA Anti-Wrinkle Plus linija u potpunosti odgovara potrebama kože. Ovi proizvodi, namenjeni ženama starosti 35+, 45+ i 55+, ističu se po svojoj jedinstvenoj, visoko kvalitetnoj formulaciji i kombinaciji dragocenih sastojaka, kao što su aktivna ulja, pažljivo odabrani faktori i UVA/UVB filteri (u dnevnim kremama) ili pantenol (u noćnim kremama), koji održavaju mladalački izgled kože u svim dobima.

Unapređena kombinacija ovih sastojaka omogućava potrošačima da lako odaberu odgovarajuću kremu protiv bora u skladu sa svojim godinama. Kreme efikasno deluju na tri nivoa tako što pružaju: 1. dugotrajnu hidrataciju, 2. bolju čvrstinu kože, i 3. zaštitu od sunca u toku dana ili regeneraciju tokom noći.


Žene koje imaju 35 i više godina
Kod žena koje imaju više od 35 godina metabolizam kože počinje značajno da se usporava. Opada proizvodnja prirodnih sastojaka koji kožu čine elastičnom i zategnutom i pružaju prirodnu zaštitu i hidrataciju. Najizraženiji znak starenja kože u ovom periodu, pored prvih bora, je sve slabija hidratacija.

Za ovaj period karakteristične su sledeće promene:

✓ Smanjena proizvodnja prirodnih hidratantnih sastojaka u epidermu i sastojaka hidrolipidnog sloja
✓ Primetno slabija prirodna zaštitna barijera i sve veći gubitak transepidermalne vode
✓ Smanjena proizvodnja hijaluronske kiseline i kolagena u ćelijama derma (fibroblastima) koja uzrokuje pojavu prvih bora

Kompanija Beiersdorf predstavlja novu liniju za negu lica protiv bora namenjenu ženama starijim od 35 godina: NIVEA Anti-Wrinkle + Moisture.
Pažljivo razvijena formulacija pruža koži ono što joj je najpotrebnije u ovoj fazi – ublažava novonastale bore i pruža dubinsku hidrataciju.

Proizvodi su delotvorni zahvaljujući formulaciji koja je obogaćena sledećim sastojcima:
✓ Ulje semenki grožđa, koje sadrži 70% prirodnih nezasićenih masnih kiselina. Pored toga što ga koža brzo upija, ovo ulje dugotrajno jača prirodnu zaštitnu barijeru čime se smanjuje gubitak vode. Ono takođe pruža koži efikasnu zaštitu, dubinsku hidrataciju i visok sadržaj vitamina E i resveratrola koji usporavaju proces starenja kože zahvaljujući jakim antioksidantima.
✓ Vitamin E, jedan od najjačih poznatih antioksidanata na svetu, koji efikasno sprečava fotostarenje i regeneriše kožu dok istovremeno održava njen nivo hidratacije.
✓ UV filteri

Noćna krema sadrži:
✓ Pantenol, koji pospešuje proces regeneracije u ćelijama tokom noći i poboljšava sposobnost kože da upije i zadrži vlagu tako što sprečava gubitak vode u rožnatom sloju epiderma.

Žene koje imaju 45 i više godina
Kod žena koje imaju više od 45 godina, proces starenja kože se odvija intenzivnije. Primetno sporiji metabolizam i posledice dugogodišnjeg uticaja spoljašnjih faktora (naročito UV zračenja i slobodnih radikala) dodatno naglašavaju posledice starenja na koži. U ovom periodu, najuočljiviji znaci starenja kože su izražene bore i smanjena elastičnost.

Za ovaj period karakteristične su sledeće promene:
✓ U epidermu, prirodna zaštitna barijera postaje sve slabija, zbog čega je koža sve podložnija uticaju spoljašnjih faktora (uključujući UV zračenje)
✓ Značajno smanjena proizvodnja komponenti koje čine kožu zategnutom (npr. kolagen, elastin) i slabljenje postojećih struktura zbog prekomernog izlaganja UV zračenju i slobodnim radikalima, usled čega koža gubi elastičnost.

Kompanija Beiersdorf predstavlja novu liniju za negu lica protiv bora namenjenu ženama starijim od 45 godina: NIVEA Anti-Wrinkle + Firming.
Pažljivo razvijena formulacija pruža koži ono što joj je najpotrebnije u ovoj fazi – ublažava vidljive bore i zateže kožu.

Proizvodi su delotvorni zahvaljujući formulaciji koja je obogaćena sastojcima u koje spadaju:
✓ Ulje koštica kajsije, koje koža brzo upija i skoro trenutno je zateže čime povećava njenu elastičnost. Ulje takođe sadrži dragocene nezasićene masne kiseline, antioksidante i vitamine A, B i E.
✓ Ši buter, koji zahvaljujući nezasićenim masnim kiselinama, jača prirodnu zaštitnu barijeru i štiti kožu od gubitka transepidermalne vode.
✓ UV filteri


Noćna krema sadrži:
✓ Ulje makadamije sa veoma visokim sadržajem nezasićenih masnih kiselina – omega 6, 7 i 9, koje su slične prirodnim kiselinama u ljudskoj koži.
✓ Pantenol, koji pospešuje proces regeneracije u ćelijama tokom noći i poboljšava sposobnost kože da upije i zadrži vlagu tako što sprečava gubitak vode u rožnatom sloju epiderma.


Žene koje imaju 55 i više godina
Nakon 55. godine, nivo ženskih hormona, kao što je estrogen, značajno opada, a upravo oni učestvuju u većini procesa koji kožu čine elastičnom i jakom. U ovom periodu najuočljiviji znaci starenja kože nisu samo sve izraženije bore, već i sve slabija sposobnost regeneracije (revitalizacije) kože.

Za ovaj period karakteristične su sledeće promene:
✓ Sve tanji epiderm i oslabljeni hidrolipidni sloj smanjuju dejstvo prirodne zaštitne barijere
✓ Bez većeg nivoa estrogena, ćelije derma (fibroblasti) ne mogu da proizvedu neophodnu količinu sastojaka koji održavaju elastičnost kože – potpora kože se gubi, a vidljive bore postaju dublje i trajnije
✓ Ćelije epiderma i derma gube sposobnost regeneracije – dolazi do oštećenja DNK i smanjuje se vitalnost ćelija

Kompanija Beiersdorf predstavlja novu liniju za negu lica protiv bora namenjenu ženama starijim od 55 godina: NIVEA Anti-Wrinkle + Revitalising.
Pažljivo razvijena formulacija pruža koži ono što joj je najpotrebnije u ovoj fazi – ublažava vidljive bore i revitalizuje kožu.

Proizvodi su delotvorni zahvaljujući formulaciji koja je obogaćena sastojcima kao što su:
✓ Arganovo ulje, koje efikasno usporava proces starenja (antioksidanti, nezasićene masne kiseline) i ima antioksidantno dejstvo jer sadrži vitamin E, feruličnu kiselinu i ksantofile. Lako prodire u epiderm (oleinska kiselina) i dopunjava prirodnu barijeru u epidermu (nezasićene masne kiseline, skvaleni, ceramidi)
✓ Kalcijum, čija apsorpcija i količina u koži posle 50. godine značajno opada. Kada se nanese na kožu, kalcijum stimuliše deobu ćelija, pospešuje međućelijsko dejstvo i pojačava proizvodnju lipida, pa čak i kolagena.
✓ UV filteri

Noćna krema sadrži:
✓ Ulje avokada, koje zahvaljujući veoma visokom sadržaju nezasićenih masnih kiselina (omega 3 i omega 9), efikasno obnavlja zaštitnu barijeru kože, koja vremenom postaje slabija. Ovaj proces pospešuju i fitosteroli i skvaleni, koji jačaju sloj fizioloških lipida. Visok sadržaj vitamina E i C čini ga savršenim oružjem protiv slobodnih radikala.
✓ Pantenol, koji pospešuje proces regeneracije u ćelijama tokom noći i poboljšava sposobnost kože da upije i zadrži vlagu tako što sprečava gubitak vode u rožnatom sloju epiderma.

Molimo vas Prijava da se pridružite konverzaciji.

Maloprodaje

Grid List

OMV pumpa

Benzinske pumpe