Saopštenja za medije trgovinskih i drugih kompanija u Srbiji

Kompanija Ahold Delez među liderima u održivom poslovanju

Više
6 godina 9 meseci pre #1564 od Zarko

Kompanija Ahold Delez našla se među liderima održivog poslovanja u maloprodaji, prema Svetskom indeksu održivosti Dau Džons za 2017.godinu.

Kompanija Ahold Delez dobila je ukupnu ocenu 73 od 100, što je daleko iznad srednje ocene od 45 u industriji maloprodaje. Dau Džons indeks predstavlja ključni pokazatelj investitorima koliko kompanija ulaže u održivi razvoj.

“Velika je čast za kompaniju Ahold Delez da je prepoznata kao lider u maloprodaji prema Svetskom indeksu održivosti Dau Džouns. To potvrđuje napore svih naših brendova i 370.000 zaposlenih. Održivo poslovanje sastavni je deo naše strategije 'Zajedno smo bolji', istakao je Dik Boer, generalni direktor kompanije Ahold Delez.

„Kroz poslovanje naših lokalnih brendova, kojih ima 21 u 11 zemalja, nastavićemo da ispunjavamo naša obećanja da smo bolje mesto za kupovinu, bolje mesto za rad i bolji komšija. Promovisanjem zdravije ishrane, smanjenjem količina hrane koja se baca i stvaranjem zdravog i inkluzivnog mesta za rad možemo na najbolji način da utičemo na živote naših kupaca, kolega i zajednice“.

Boer je napomenuo da je kompanija Ahold Delez poslovala naročito dobro u nekoliko kategorija, uključujući zdravlje i ishranu, upravljanje lancem nabavke i angažovanje novih talenata. „Ovo je rezultat izuzetnog napora i doprinosa od strane 370.000 saradnika i naših odličnih lokalnih brendova“, rekao je Boer.

„Naša posvećenost primeni principa održivog može se sagledati kroz rezultate koje postižemo. Strateški odgovorno upravljamo viškovima hrane i samo putem donacije više od 1000 tona hrane stiglo je do onih kojima je najpotrebnije. Procenat otpada koji smo reciklirali je porastao za 24 odsto, a kontinuirano smanjenje emisije CO2 (ugljen dioksida) samo je jedna u nizu aktivnosti kojom želimo da utičemo na zdraviju i čistiju planetu“, istakla je Mirjana Jovašević, direktorka korporativnih komunikacija u kompaniji Delez Srbija.

Ocena „DJSI World“ ustanovljena je 1999. godine kao prvi globalni standard održivosti i prati učinak vodećih svetskih kompanija prema privrednim, ekološkim i društvenim kriterijumima.

Molimo vas Prijava da se pridružite konverzaciji.

Maloprodaje

Grid List