Saopštenja za medije trgovinskih i drugih kompanija u Srbiji

Održan tradicionalni Imlekov „Dan farmera rekordera“

Više
7 godina 2 meseci pre #1347 od Zarko
Kompanija Imlek i ove godine organizovala je Dan farmera rekordera, tradicionalnu proslavu na kojoj se dodeljuju priznanja proizvođačima mleka iz cele Srbije za rekordne količine mleka isporučene u prethodnoj godini. Svečanoj dodeli nagrada prisustvovao je veliki broj farmera, Imlekovih najznačajnijih kooperanata, koji su svojom uspešnom proizvodnjom u velikoj meri doprineli rastu regionalnog lidera mlečne industrije. Pored standardnih nagrada za predstavnike komercijalnih i porodičnih farmi, Imlek je dodelio i veliki broj specijalnih plaketafarmerima koji su se posebno istakli u različitim kategorijama.


Ispred velikih komercijalnih farmi, titula rekordnog proizvođača dodeljena je PKB korporacijiza isporučenih 18,46 miliona litara mleka, dok je Vojčena Kornel iz Njegoševasa 1,87 miliona u kategoriji porodičnih farmi proglašen za farmera godine.Pored priznanja za najveće isporučene količine mleka, dodeljena su i specijalna priznanja u više kategorija pa su, između ostalih, proglašeni i Imlekov partner godine, proizvođač najkvalitetnijeg mleka, najmlađi i najstariji farmer, najbolji i najinovativniji objekat i najbolja nova farma. Takođe, nagrađeni su i farmeri za rekordno povećanje proizvodnje, poboljšanje kvaliteta mleka kao i za kontinuitet u proizvodnji najkvalitetnijeg mleka. Specijalna nagrada za proizvodnju organskog mleka uručena je najvećoj organskoj farmi u regionu, farmi „Global Seed“ iz Čuruga.

Generalni direktor kompanije Imlek, Ilija Šetka u svom izlaganju napravio je osvrt na uspešnu saradnju koju Imlek godinama unazad neguje sa svojim najznačajnijim saradnicima. Ujedno se zahvalio brojnim farmerima uz pomoć kojih Imlek održava lidersku poziciju na domaćem i regionalnom tržištu.

„Mlekarstvo je grana privrede u kojoj je Srbija najuspešnija zemlja u regionu. Ključ tog uspeha je u saradnji lidera mlekarske industrije Imleka i domaćih farmera - proizvođača kvalitetnog sirovog mleka. Kroz partnerski odnos prevaziđen je težak period u protekloj godini izazvan rekordnim padom cena i viškovima mleka u EU i stvoreni su uslovi za jos uspešniju saradnju u narednim godinama. Zadovoljstvo mi je bilo da danas podelim nagrade najvećim i najkvalitetnijim farmerima u Srbiji“, izjavio je Šetka.

Molimo vas Prijava da se pridružite konverzaciji.

Maloprodaje

Grid List

OMV pumpa

Benzinske pumpe