Saopštenja za medije trgovinskih i drugih kompanija u Srbiji

Don Don i Orion donirali CTG aparat porodilištu u Leskovcu

Više
7 godina 3 meseci pre #1266 od Zarko
Leskovčani koji su kupovali tost, veknu hleba i krofne kompanije Don Don u marketima leskovačkog Oriona pomogli su da ove dve firme doniraju CTG aparat za potrebe porodilišta Opšte bolnice u Leskovcu.

Od svakog prodatog proizvoda kompanije su izdvajale 1 do 3 dinara od svoje dobiti i za tri meseca prikupile pola miliona dinara, koliko vredi aparat.


„Ovo je ogroman uspeh za službu našeg porodilišta, s obzirom na to da je od 7 aparata koje imamo samo jedan nov i u funkciji” - kazala je načelnica službe ginekologije i akušerstva Slađana Stojanović, uz pojašnjenje da se tim aparatom prate otkucaji srca bebe i kontrakcije kod trudnica.

Akcija „Tvojih pet minuta Leskovac u srcu” je pokrenuta na inicijativu vlasnika Oriona,Jovana Stankovića, u dogovoru sa gradonačlenikom Leskovca umartu prošle godine.

„Orion je svih ovih godina društveno odgovorna i aktivna firma. Podržavamo razvoj fudbala u našem gradu, učestvujemo u skoro svim akcijama, jer želimo da obogatimo i unapredimo život u Leskovcu i na taj način vratimo i zajednici i ljudima od koje naša kompanija živi. Mi smo dali ideju, ali najzaslužniji za ovu akciju su naši potrošači koji su kupovali u našim trgovinama i na indirektan način doprineli kupovini neophodnog aparat“, rekao je Stanković, dodavši da je sličnu akciju pokušavao da sprovede sa nekim drugim kompanijama, ali je nailazio na zid ćutanja.

Predstavnica Don Don kompanije Aleksandra Đurišić se zahvalila Orionu, bolnici i gradu koji je bio pokrovitelj akcije:„Leskovac je grad u kojem već godinama poslujemo i ovo je samo jedan od načina da postanemo bliži lokalnoj zajednici. Odlučili smo da prva donacija ide porodilištu, najpre zato što smo na sastancima pre početka akcije utvrdili da je ovom odeljenju bolnice pomoć potrebna, ali i zato što želimo da slavimo rađanje i novi život. Hvala građanima Leskovca koji su birajući proizvode „Tvojih 5 minuta” i „Naše zrno” podržali i pomogli našu akciju. Ovo je naša zajednička donacija”, istakla je Đurišić.

Leskovačka Opšta bolnica je tokom poslednje tri i po godine podsticala donatorstvo. Za to vreme donirani su aparati, posteljine i građevinski materijal u vrednosti od oko 800 hiljada evra. Direktor, Nebojša Dimitrijević kaže da se sa donatorstvom nastavlja i ove godine.

Molimo vas Prijava da se pridružite konverzaciji.

Maloprodaje

Grid List

OMV pumpa

Benzinske pumpe